(Persbericht) Ongeveer 5 procent van alle kinderen leert in beelden in plaats van woorden. Door deze andere manier van informatie verwerken ondervinden deze kinderen vaak problemen op school. Dit kan zich uitten in een leerachterstand en/of gedragsproblemen.
Kinderen die in beelden leren hebben veel succes met de nieuwe training à¢â‚¬Å“ik leer andersà¢â‚¬

Doordat het onderwijs niet aansluit bij de leer- en denkwijze van kinderen die beelddenken, hebben ze vaak taal, lees en/of rekenproblemen. Bijles of jarenlange Remedial Teaching helpt niet of onvoldoende, omdat nog meer schoolwerk op de standaard en voor deze kinderen dus niet effectieve manier wordt aangeboden.

Kinderen met deze visuele leerstijl kunnen sinds begin dit jaar terecht bij een coach ´ik leer anders‘˜ in de buurt. Dorien Kok en Hà©là¨ne van Engelen werken beide vanuit hun eigen praktijk met deze nieuwe kortdurende training. Zij leren kinderen in een paar bijeenkomsten hoe ze met hun eigen leerstijl veel makkelijker kunnen leren. De kinderen gaan na enkele sessies weer blij naar school en halen direct voldoendes!

Het bijzondere van de training ´Ik leer anders‘˜ is dat de lesstof wordt vertaald naar de denkwijze van deze groep vaak ondergewaardeerde kinderen.
In 4 sessie leren de kinderen de lesstof vertalen naar hun eigen unieke visuele manier van leren. Ze krijgen de tools om een einde te maken aan reken-, spelling- en automatiseringsproblemen. Ook klokkijken, werkstukken en presentatie maken is nu veel eenvoudiger..

Voor kinderen en ouders is het heel bijzonder om te merken dat het leren hierdoor een stuk makkelijker en leuker wordt. Dorien Kok en Hà©là¨ne van Engelen zien de kinderen groeien tijdens de sessies! Ze zitten veel beter in hun vel, en het zelfvertrouwen neemt weer toe.

In de training wordt gebruik gemaakt van een handig en overzichtelijk werkboek waar al het lesmateriaal in te vinden is.
De training is in principe bedoelt voor basisschool leerlingen maar kan ook heel goed gebruikt worden voor kinderen op de middelbare school.

´Ik leer anders‘˜ is ook toepasbaar op vakken als geschiedenis, aardrijkskunde en buitenlandse talen. Het maakt een einde aan het idee dat kinderen met leerproblemen of dyslexie zo snel mogelijk hun taalvakken moeten laten vallen in het Voortgezet Onderwijs

Je ziet direct of de leermethode ´Ik leer anders‘˜ werkt. Een beelddenker spelt een woord met gemak van voor naar achter en van achter naar voor. Dat lukt alleen als je het woord kan visualiseren.

De methode bewijst zich ook als zeer geschikt voor kinderen waarbij er sprake is van (mogelijke) ADHD, ADD, dyscalculie en/of meer- of hoogbegaafdheid. Deze kinderen leren vaak visueel.

Dorien Kok en van Hà©là¨ne van Engelen hebben de coaching opleiding ´Ik leer anders‘˜ gevolgd bij Agnes Oosterveen-Hess, de grondlegger van de methode Ik leer anders.
Voor meer informatie over de training: http://www.ikleeranders.nl

Dorien Kok geeft in haar praktijk I-CARUS in Huizen ook trajectbegeleiding aan ouders die vraagtekens hebben over hun kind op het gebied van hoogbegaafdheid, autisme, ADHD, ADD en leer- en/of gedragsproblemen. Ze is expert op het gebied van Leonardo onderwijs voor hoogbegaafde kinderen. Daarnaast neemt zij ook RT-testen af om te kijken op welk niveau het kind staat op taal en reken gebied en of er sprake is van een leerachterstand.

Hà©là¨ne van Engelen is Integratief kinder- en jeugdtherapeut. Zij begeleidt kinderen, jongeren en hun ouders in haar praktijk aan de Brinklaan. Naast de individuele therapie worden er ook regelmatig trainingen georganiseerd voor kleine groepjes kinderen die last hebben van faalangst.

Als scholen belangstelling hebben voor de methode ´Ik leer anders‘˜ en er meer over willen weten, kan er een studiedag of training gegeven worden.

Dorien Kok en Hà©là¨ne van Engelen zijn bezig met het organiseren van een informatie avond over visueel leren. Deze staat gepland voor het najaar 2011 en is bedoelt voor ouders en onderwijs- en overige belangstellenden.

Belangstellenden voor de coachingsmethode en/of de informatieavond ´Ik leer anders‘˜ kunnen contact opnemen via [email protected] of [email protected]

Website Dorien Kok http://I-CARUS.info Hà©là¨ne van Engelen http://childwise.nl