Amsterdam - Met 4200 mensen in het publiek werd afgelopen zondag 18 juli de à¢â‚¬Å“Idealeà¢â‚¬ Scientology kerk in Pasadena geopend. De opening maakt deel uit van een project om in alle grote steden ter wereld een nieuwe kerk te openen. Hij wordt ideaal genoemd omdat de kerk grote ruimtes heeft met displays, waar iedereen binnen kan lopen om te ontdekken wat Scientology is, om zo het groeiend aantal vragen over wat Scientology is te kunnen beantwoorden.

Tijdens de opening spraken de burgemeester van Pasadena, de voorzitter van de Interreligieuze raad van Pasadena en nog een aantal andere hoogwaardigheidsbekleders het publiek toe en heetten zij de kerk van harte welkom in het centrum van Pasadena. Zij benadrukten hoe de kerk samenwerkt met allerlei instanties in de stad om bepaalde problemen aan te pakken en het imago van de stad te verbeteren.

Deze nieuwe kerk is ruim 5300 vierkante meter groot en biedt daarom naast religieuze diensten ook ruimte voor maatschappelijke activiteiten, zowel initiatieven gestart vanuit Scientologen als gemeenschapsprojecten. Zo zijn er al kunstenaars van over de hele wereld geweest die gratis hun werk hebben tentoongesteld toen de kerk bezig was met vergunningen voor de verbouwing. Ook tijdens de jaarlijkse zomerfestijnen, was de kerk aanwezig met haar drugsvoorlichtingsprogramma.

Dit is de zesde keer die dit jaar is geopend en er zullen er nog 6 meer hun deuren openen voor het einde van 2010. Wereldwijd zijn er meer dan 8500 kerken, missies en groepen in 165 landen. Ook in Nederland is de Scientology Kerk Amsterdam bezig met het zoeken naar een groter pand.