(Persbericht) Arnhem, januari 2011. De Kastelruther Spatzen gaan met veel elan het nieuwe jaar in: ze zijn net terug van hun laatste tournee en nu staan de zeven sympathieke muzikanten uit Zuid-Tirol alweer op het podium. Tussen januari en april loopt hun tournee door drie landen, en op 12 maart wordt er ook een tussenstop gemaakt in de Rijnhal in Arnhem. Het actuele motto luidt: à¢â‚¬Å“Immer noch, wie am ersten Tagà¢â‚¬ (Nog altijd, zoals op dag een).

Daarmee drukt de band precies datgene uit, waarvoor hij al decennialang geliefd is bij zijn fans: het geweldige gevoel om op het podium te staan en samen met het publiek te feesten. Nog altijd met veel plezier, net als op dag een. Nog altijd muzikaal op het hoogste niveau, net als op dag een en nog altijd de lievelingen van het publiek, nog meer, dan op dag een.

De Kastelruther Spatzen zijn nog steeds toonaangevend op het gebied van de Duitse volksmuziek en desondanks of juist daarom, zo à¢â‚¬Å“gewoonà¢â‚¬ gebleven. Al bijna 27 jaar staan ze voor succes, traditie en nuchterheid. Met hun unieke concerten geven ze hun visitekaartje af: uitverkochte hallen, enthousiast meezingend publiek, livemuziek die rechtstreeks uit het hart komt, teksten met diepgang en een sfeer, die niet met woorden valt te beschrijven! Je moet er gewoon bij zijn!

Al meer dan 25 jaar succesvol
Meer dan een kwart eeuw geleden legden de Kastelruther Spatzen de basis voor hun unieke carrià¨re en geen enkele nationale of internationale zanger kan zich meten aan het succes van de zeven mannen uit Zuid-Tirol. 13 Echo‘˜s, 61 keer goud, 18 keer platina, zes keer dubbel platina en een keer driedubbel platina alsmede talloze andere muziekprijzen als de à¢â‚¬Å“Krone der Volksmusikà¢â‚¬ en bijna 200.000 concertbezoekers alleen al in het afgelopen jaar spreken duidelijke taal.

Enige concert in Nederland
Dit jaar zullen de even succesvolle als broodnuchtere Zuid-Tiroolse muzikanten met à¢â‚¬Å“Immer nochà¢â‚¬¦ wie am ersten Tag Die Tournee 2011à¢â‚¬ in Duitsland, Frankrijk en ook in Nederland live te zien zijn. Daarbij is het concert in de Rijnhal in Arnhem op 12 maart het enige concert in Nederland. De grote fangemeenschap van de à¢â‚¬Å“Spatzenà¢â‚¬ mag zich verheugen op nieuwe hits van het actuele succesvolle album "Immer nochà¢â‚¬¦ wie am ersten Tag", vele populaire klassiekers en een sfeervolle nieuwe en technisch hoogwaardige podiumshow.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij alle bekende voorverkoopadressen en bij Eventim op www.eventim.nl of telefonisch: 0900 13 30 (45ct. p/min). De kaarten voor het concert in Arnhem kosten tussen 42,25 euro en 64,75 euro.

Meer informatie en beeldmateriaal zijn te vinden op www.semmel.de en www.kastelruther-spatzen.de.