(Persbericht) Een Winterwals met Andrà© Rieu

Ook deze winter staat Andrà© Rieu op het Vrijthof in Maastricht. Een Winterwals met Andrà© Rieu is namelijk het thema van de eerste editie van het Magisch IJssculpturen Festival. Van vrijdag 3 december 2010 tot en met zondag 2 januari 2011 vormt een gekoelde tent op het Vrijthof het decor van dit winterse festival. De wereldberoemde violist gaf hoogstpersoonlijk toestemming om aan de hand van zijn leven het thema in sneeuw en ijs uit te beelden. Ongeveer 50 internationale kunstenaars laten met behulp van 250.000 kilogram kristalhelder ijs en 300.000 kilogram verse sneeuw de bezoeker genieten van een muzikale ontdekkingsreis.

Wat is er te zien
Spectaculaire ijssculpturen in een idyllisch winterlandschap, muzikaal omlijst door de klanken van de wals. Tijdens het Magisch IJssculpturen Festival in Maastricht worden winterse stadsgezichten op sprookjesachtige wijze gecombineerd met hoogtepunten uit het muzikale leven van Andrà© Rieu. De 50 internationale sneeuw- en ijskunstenaars hebben zich laten inspireren door de humor en het plezier waarmee Andrà© Rieu en zijn orkest over de wereld reizen en verbeelden dit in meters hoge sculpturen van sneeuw en ijs.

Niet alleen muziekliefhebbers raken bij de aanblik van de sculpturen in vervoering. Ook de inwoners en bewonderaars van de stad zullen geïmponeerd raken door de magische ijssculpturen. Tijdens een wandeling komen ze langs de Sint-Servaasbasiliek, die geheel van ijs is nagemaakt, en belanden middenin het Maastrichtse carnaval: carnavalsvierders trekken door de straten, het carnavalskanon à¢â‚¬Å“Momusà¢â‚¬ staat klaar voor het startschot en het traditionele haringhappen, het à¢â‚¬Å“Hieringbieteà¢â‚¬, maakt het plaatje compleet. Ook de bekende à¢â‚¬Å“Mestreechter Geisà¢â‚¬, natuurlijk uitgevoerd in ijs, ontbreekt niet. De uit ijs gebeitelde kerstkribbe, met op de achtergrond de basiliek, zorgt voor een winterse kerststemming.

Magische wintermomenten
Magisch winterplezier voor jong en oud: een fotosessie met de ijssculptuur van Andrà© Rieu en glijpret op de ijsglijbaan - grote en kleine bezoekers komen in Maastricht aan hun trekken. Schaatsers kunnen op de 800 vierkante meter grote ijsbaan op het Vrijthof en de overdekte ijsbaan aan de Kesselkade een pirouette draaien of vanuit het reuzenrad een blik werpen op de feestelijk verlichte straten en kraampjes. Op een van de kerstmarkten of verwarmde kerstterrassen is het prima vertoeven. Ontdek via de Kleurrijke Lichtroute al wandelend de vele magische sterren van Maastricht.
Wie nog niet alle kerstinkopen heeft gedaan, kan tijdens de
X-Mastricht Shopping Nights tot 22:00 uur winkelen.
Uitgebreide informatie over de kerstactiviteiten en het winterprogramma in Maastricht is te vinden op de internetsite www.magischmaastricht.nl.

Openingstijden
Het Magisch IJssculpturen Festival in Maastricht is van vrijdag 3 december 2010 tot en met zondag 2 januari 2011 dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Op vrijdag 24 december en vrijdag 31 december sluit het festival om 18.00 uur. Op zaterdag 25 december zijn de sculpturen te bezichtigen van 12.00 tot 18.00 uur en op zaterdag 1 januari 2011 van 12.00 tot 22.00 uur.

Entreeprijzen
De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 7,50. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar kost een kaartje € 5,00. Kinderen tot 4 jaar mogen onder begeleiding van een ouder gratis naar binnen. De prijs voor 65-plussers en groepen vanaf 20 personen bedraagt € 6,50.

Bezoekersinformatie
De bezoeker wordt aangeraden warme kleding en schoeisel te dragen. De temperatuur is binnen 6 graden beneden het vriespunt. Na de tocht langs de sculpturen kunnen de bezoekers zich in het gezellige paviljoen naast de ijsbaan opwarmen met een kopje warme chocolademelk, Glà¼hwein of andere winterse gerechten en dranken.

Meer informatie over het IJssculpturen Festival is te vinden op www.magische-ijssculpturen.nl.