(Persbericht) 7 maart 2011, Amsterdam, Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam heeft haar website uitgebreid met een virtuele panorama tour van Alsofjeerbent.nl. Uit onderzoek is gebleken dat 65% van de mensen naar aanleiding van de virtuele tour het museum, werkelijk het museum willen bezoeken.

Een virtuele panorama tour geeft je het gevoel alsof-je-er-bent. Op een natuurlijke manier kan de bezoeker van een website een indruk krijgen hoe het zal zijn om in werkelijkheid door een locatie te lopen. Een virtuele tour werkt drempelverlagend en maakt een werkelijk bezoek een plezierige en vertrouwde ervaring. Het past bij de trend om zich steeds meer via internet te oriënteren. Uit hetzelfde onderzoek is ook gebleken dat 90 % van de mensen een virtuele panorama tour een nuttige uitbreiding vindt voor een website.

Tassenmuseum Hendrikje is ontstaan uit de particuliere collectie van Hendrikje Ivo die ruim 35 jaar tassen heeft verzameld. Het is het enige tassenmuseum in Europa met zo'n uitgebreide en gespecialiseerde collectie. De collectie omvat meer dan vier duizend voorwerpen - tassen en accessoires. Ze geven een fascinerend beeld van de grote variatie in vorm, in materiaal en in versiering die de tas door de eeuwen heen heeft ondergaan.

Sigrid Ivo, Directeur Tassenmuseum: à¢â‚¬Å“ Google Art heeft men de mogelijkheid gegeven de 17 grootste musea wereldwijd virtueel te bewandelen. Alsofjeerbent.nl heeft dat voor ons gerealiseerd.à¢â‚¬

Einde Persbericht

Contactgegevens:
Barbara Salem Jongerius
[email protected]
www.alsofjeerbent.nl