(Persbericht) Persbericht
Ridderkerk, 23 november 2010

Amsterdamse kermisorganisator in finale Johan Stekelenburg Complimentà¢â‚¬¦
Donderdag 25 november is de uitreiking van het Johan Stekelenburg Compliment 2010. Deze prijs van de Start Foundation is voor mensen die zich belangeloos inzetten om anderen op weg te helpen naar een baan. Hun beloning vinden ze in het geluk van de ander. Of in het aanboren van onbenutte talenten.

Uit 69 inzendingen zijn 3 genomineerden geselecteerd. Dit zijn Rene Moerman, Felicia Molema en Frans Stuy. Wie van hen wint 15.000.- alsmede het beeldhouwwerk van Anita Franken?

Eigenlijk verdienen ze alle 3 een prijs maar de succesvolle aanpak van Stuy is door menigeen al eerder opgemerkt. Zo‘˜n 12 jaar terug had deze Amsterdamse kermisorganisator last van probleemjongeren rond de kermis. Nadat hij had ontdekt dat deze jongeren geen goede kans op scholing en werk hadden bood hij die kans zelf op de kermis. Het effect ervan was verbluffend. De negatieve sfeer sloeg om in een gezellige en gastvrije ambiance. En daar zorgden de jongeren zelf voor. Daarnaast bleek het een krachtig middel tegen jeugdwerkloosheid en criminaliteit. ´Ik noem het liever pak-je-kans jongeren‘˜. Aldus Stuy.

Maar dat is nog niet alles. Stuy heeft ambitieuze plannen om in Amsterdam een familieattractie op te zetten. Dit zal ingericht worden als ouderwets gezellige kermis met circus. Hier zullen zo‘˜n 250 jongeren voorbereid kunnen worden op werk. Daarmee kan flink bespaard worden op gemeenschapsgeld. Het plan sluit perfect aan op de enorme toeristische branche in Amsterdam.

Als Stuy het Johan Stekelenburg Compliment wint zou dat een geweldige aanmoediging zijn om dit plan met de stad Amsterdam te realiseren.

Wie de succesvolle aanpak van Stuy zelf wil ervaren moet zeker naar het Leidseplein gaan. Dankzij Stuy kan daar namelijk weer gratis geschaatst worden. Heb je geen schaatsen? Geen probleem. Ze zijn daar te huur voor 5,-!

Het Johan Stekelenburg Compliment is een eerbetoon aan de oud-burgemeester en vakbondsleider. Hij stond bekend als een optimistisch onderhandelaar die mensen wist te verbinden. In 2003 overleed hij aan de gevolgen van slokdarmkanker. Zijn kleurrijke verschijning met flair en stijl bezorgde hem de bijnaam ´mooie Johan‘˜.

Meer info:
à¢â‚¬¢ kermisplaza.nl
à¢â‚¬¢ johanstekelenburgcompliment.nl

Noot voor de redactie:
Contactpersoon: Ronald Bouquet
Tel: 0180-415227
@: [email protected]
Web: www.wensenwerk.nl

Adres: Stichting Wensenwerk
Benedenrijweg 459b; Ridderkerk