Verloren bestanden kunnen steun bieden bij rouwproces

Amsterdam, 26 mei 2010 Op de camera‘˜s, mobiele telefoons en notebooks die de slachtoffers bij zich hadden tijdens de fatale vlucht van Johannesburg naar Tripoli, staan de laatste foto‘˜s en geluidsopnames van hun reis en verblijf in Zuid-Afrika. Door de crash zijn veel van die bestanden niet meer toegankelijk. Voor de nabestaanden zijn deze laatste foto‘˜s van dierbaren van grote emotionele waarde. Datrecoveryspecialist Attingo beschikt over de kennis om een aanzienlijk deel van de verloren bestanden te herstellen en wil nabestaanden deze mogelijkheid kosteloos aanbieden.

à¢â‚¬Å“Voor nabestaanden is het extra wrang dat de laatste foto‘˜s die familieleden of andere dierbaren tijdens hun reis hebben gemaakt, niet meer bekeken kunnen worden. Doordat apparatuur en geheugenkaartjes schade hebben opgelopen door brand, schokken of waterschade, zullen bestanden niet meer geopend kunnen wordenà¢â‚¬, zegt Robbert Brans, bedrijfsleider bij Attingo in Nederland. à¢â‚¬Å“Dat betekent niet dat die bestanden niet meer terug te halen zijn. Het is echter verstandig om dat niet zelf te proberen, ook niet met speciale programma‘˜s die daarvoor bestaan. De kans is zeer groot dat daarmee de laatste mogelijkheid om de bestanden te herstellen teniet wordt gedaan.à¢â‚¬

Een ieder die iemand bij de ramp in Tripoli is verloren, kan zich tot Attingo wenden met zowel geheugenkaartjes, USB-sticks, memorecorders, externe harde schijven, notebooks als mobiele telefoons, die men na de ramp van de autoriteiten heeft teruggekregen. à¢â‚¬Å“We zullen onze uiterste best doen om zoveel mogelijk terug te halen wat verloren is gegaan. Daarvoor zullen we in geen geval kosten in rekening brengen. We zouden het heel erg prettig vinden als we onze expertise kunnen inzetten om het onnoemelijke leed wat deze mensen overkomen is, een klein beetje kunnen verzachtenà¢â‚¬, aldus Brans.

Nabestaanden kunnen hiervoor telefonisch contact opnemen met Attingo. Telefoonnnummer: 0252- 621 625

-------

Attingo Datarecovery
Attingo Datarecovery is een toonaangevend bedrijf op het gebied van dataherstel. Het van oorsprong Oostenrijkse bedrijf is in 1994 opgericht door Nicolas Ehrschwendner en maakte sindsdien een sterke groei door. Op dit moment zijn er 20 mensen werkzaam voor Attingo.
Data Recovery behelst de reconstructie van data die door wissen, formattering, een technisch mankement, manipulatie, sabotage of natuurrampen als overstroming en brand bedreigd worden.
Attingo redt data van zowel complexe RAID-systemen of servers tot (externe) harde schijven of USB-Sticks. De onderneming heeft daartoe de beschikking over drie eigen hypermoderne clean room laboratoria in Wenen, Hamburg en Nieuw Vennep en beschikt over experts met jarenlange ervaring in de datarecovery. Niet voor niets is de slogan van Attingo "We try harder" met een succespercentage van om en nabij de 90 procent opgeloste cases.

................

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Robbert Brans, directeur van Attingo Datarecovery in Nederland.
Telefoon: 0252- 621 625
E-mail: [email protected]
Fotomateriaal voor publicatiedoeleinden is te vinden op: http://www.attingo.com/nl/