Eindhoven, 2 maart 2010 Zetes B.V. (onderdeel van Zetes Industries Euronext Brussel: ZTS), een Europese leverancier van oplossingen voor de automatische identificatie van goederen en personen, heeft bij Bakkerij ‘˜t Stoepje uit Spakenburg de leverbetrouwbaarheid verbeterd met een voicepicking oplossing. Bakkerij ‘˜t Stoepje bevoorraadt elke dag ruim 150 franchisenemers, die op 900 markten en andere locaties in Nederland brood- en koekproducten leveren. Omdat de logistieke processen kritisch zijn en grote invloed hebben op de klanttevredenheid, zocht het bedrijf een oplossing om de foutkans bij het orderpicken te minimaliseren.

De voicepicking oplossing van Bakkerij ‘˜t Stoepje bestaat uit Medea Logistics Execution software van Zetes, Vocollect software, T2x voice terminals en een RF-netwerk van Motorola. Dit systeem wordt gebruikt voor alle diepvries- en koelproducten, dagvers koelproducten en ook alle spaaractiecadeaus, verpakkingen en marketingmaterialen. Een deel hiervan wordt batchgewijs en de rest per order gepickt. Medea houdt daarbij automatisch rekening met de businesslogica voor de rijenvolgorde bij alle laaddeuren.

à¢â‚¬Å“Door het optimaliseren van onze processen en het nieuwe logistieke systeem hebben wij het aantal pickfouten met maar liefst 75% kunnen verminderenà¢â‚¬, zegt Sjacco Nel, Financieel directeur Market Food Group en Bakkerij ‘˜t Stoepje. à¢â‚¬Å“Verder besparen wij door een betere routering op drukke dagen zo‘˜n 50% tijd. Met de nieuwe voicepicking oplossing is het vrijwel onmogelijk geworden om verkeerde producten klaar te zetten. Verder hebben wij door Medea Logistics Execution veel meer inzicht gekregen in onze orderpick processen. Deze zijn nu beter te plannen en achteraf te controleren op wie, welke producten heeft gepickt en waarheen gebracht. Terugkijkend op het project heeft Zetes een schitterend systeem geleverd en met onze backoffice geïntegreerd, dat zo probleemloos werkt dat ik er als eindverantwoordelijke niet meer naar om hoef te kijkenà¢â‚¬.

Over Bakkerij ´t Stoepje
Bakkerij ‘˜t Stoepje is een succesvol groeiende brood- en banketbakkerij in Spakenburg, die via ruim 150 franchisenemers op meer dan 900 markten en andere standplaatsen in Nederland dagverse brood- en koekproducten levert. Bij het bedrijf werken zo‘˜n 160 medewerkers die een consumentenomzet van € 100 miljoen realiseren. Meer informatie is te vinden op: www.stoepje.nl

Over Zetes
Zetes Industries (Euronext Brussels: ZTS) is een toonaangevende Europese producent van oplossingen en diensten met toegevoegde waarde voor de automatische identificatie van goederen en personen. Zetes gebruikt zowel nieuwe als bestaande technologieën (barcode, stemherkenning, RFID, chipkaarten, biometrie) en ontwikkelt Solution Architecture Frameworks die bijdragen tot een verbeterde werking van vele klanten in tal van marktsegmenten: productie, transport, logistiek, retail, gezondheidszorg, financiën, telecommunicatie, overheid en de publieke sector. De Zetes Groep heeft haar hoofdkantoor in Brussel en vestigingen in België, Cà´te d'Ivoire, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Israël, Italië, Nederland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Zetes heeft momenteel meer dan 800 (fulltime) werknemers in dienst; de geconsolideerde omzet in 2008 bedroeg 178 miljoen euro. Meer informatie op www.zetes.com.

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Zetes B.V.
Jasper Francken, marketingmedewerker
Telefoon: 040-8444444
Email: [email protected]

Of met:

AddIT Benelux
Peter Gloudemans
Telefoon: 06-53471777
Email: [email protected]