(EMEA Persberichten) ´Bootcamp‘˜ om kennis te maken met vlees en het grillen van een steak

Ter Aar, 3 augustus 2010 Beef&Steak start op 18 augustus met een serie workshops waarin vleesliefhebbers kunnen leren waar vlees vandaan komt, wat het verschil is tussen de snitten en rundsoorten, en hoe je een steak grilt. De Butcher Boys Bootcamp is geen kookworkshop maar een spoedcursus steaks voor liefhebbers.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de bootcamps, die op vastgestelde data worden georganiseerd in Ter Aar. De eerste bootcamp vindt plaats op 18 augustus. Het programma is een ode aan de steak en begint met een lesje vleeskennis, waarbij Beef&Steaks ´carnoloog‘˜ Matthijs van der Pijl uitlegt waar de Ossenhaas zit, wat een T-bone is en waar de Ribeye vandaan komt. Hij laat mooie stukken zien en maakt een ossenhaas schoon. Vervolgens is het tijd om zelf een T-bone steak te grillen op een van de beschikbare barbecues onder leiding van steakfan Jan Faber (samen met Van der Pijl de ´Butcher Boys‘˜). De T-bone wordt gevolgd door een hele ossenhaas op de gril en enkele braadstukken. Cursisten maken daarbij hun eigen Chimichurri, de onmisbare Argentijnse steaksaus. Tenslotte is er een prijs voor de meest getalenteerde ´steakchef‘˜. De Butcher Boys Bootcamp kost 30 euro per persoon, de T-bone steak en de braadstukken zijn bij de prijs inbegrepen.

à¢â‚¬Å“We kregen veel vraag naar een workshop waarbij wordt verteld over vlees en de herkomst ervan. De behoefte aan informatie over de bereiding ervan beperkt zich meestal tot het kunnen grillen van een steak zoals een T-bone. We hebben besloten te starten met deze ´bootcamp‘˜ omdat deze workshop gaat over wat wijzelf het liefste vertellen en laten zien,à¢â‚¬ zegt Matthijs van der Pijl van Beef&Steak.
Contact:
Beef&Steak
Jan Faber
[email protected]
(31)(6) 53204345
www.beefensteak.nl

Over Beef&Steak
Beef&Steak is gespecialiseerd in Bourgondisch vlees van onder andere rund, lam en varken. De producten zijn via internet te bestellen en worden bezorgd via postorder in speciaal ontwikkelde verpakkingen, zodat verse producten en diepvriesproducten minstens 30 uur in uitstekende conditie blijven. Meer informatie via www.beefensteak.nl