(Persbericht)

Kom dan naar de gratis workshop bij HEC te nieuwegein

Op vrijdag 17 september aanstaande organiseert Holland Engineering Consultants bv op hun locatie te Nieuwegein een Hands-on Workshop. Op dit moment is betrouwbaarheid een hot item voor LED‘˜s en leeft er bij ontwerpers behoefte om inzicht te krijgen in de thermische effecten van LED‘˜s op omliggende onderdelen en armaturen.

Simulatie voor ontwerpoptimalisatie
De simulatiesoftware die HEC in haar productengamma heeft, FloEFD van Mentor Graphics, biedt een totaaloplossing voor het thermisch ontwerpen en het testen van solid-state verlichtingsproducten. De software die is ontwikkeld voor engineers is tevens ingebouwd in een 3D CAD pakket. Dit biedt ontwerpers de mogelijkheid om alle details van de LED-verlichting en de gehele armatuur mee te nemen in een volledige 3D simulatie waarbij zowel warmtegeleiding, convectie als straling kunnen worden berekend. Hierbij kunnen de daadwerkelijke operationele omgevingscondities worden gebruikt als randvoorwaarden, waardoor er volledig inzicht wordt verkregen in de prestaties van het product.

LED-producten ondergaan momenteel een technologische revolutie waardoor conventionele verlichting in snel tempo wordt vervangen door deze solid-state oplossingen vanwege de grotere efficiëntie en grotere betrouwbaarheid. Solid-state verlichting gaat gepaard met een aanzienlijke thermische uitdaging want de lichtopbrengst en betrouwbaarheid vermindert bij langdurige hogere temperaturen. Ook schuilt er een grote uitdaging in het vervangen van conventionele lampen voor bestaande verlichtingsarmaturen die niet ontworpen zijn voor LED producten.

Volgens de fabrikanten hebben LED-lampen een levensduur van 50.000 branduren. Maar deze levensduur geldt echter lang niet altijd voor de omliggende onderdelen en armaturen. De ontwerpers dienen dientengevolge goed rekening te houden met welke onderdelen en materialen er uiteindelijk worden toegepast in hun product. Een thermische analyse geeft in een vroeg stadium veel inzicht. Dit maakt deze keuze voor een ontwerper eenvoudiger waardoor hij tot een ontwerp komt met een hoge betrouwbaarheid en een lange levensduur.

Workshop
Tijdens deze gratis workshop maakt u kennis met de mogelijkheden en werking van FloEFD voor analyse en optimalisatie van LED armaturen aan de hand van een presentatie, demonstratie en vervolgens een hands-on gedeelte waar u zelf de software kunt uitproberen.

Voor meer informatie: www.hecbv.nl