Om de uitvoering van wetenschappelijke onderzoeken te vereenvoudigen en om betrouwbare onderzoeksresultaten te bevorderen heeft Nova Business Software in samenwerking met het Research Bureau, onderdeel van de Isala Academie (Isala klinieken) ´De Research Manager‘˜ ontwikkeld. Met behulp van deze innovatieve webapplicatie is het mogelijk een professionele onderzoeksdatabase opbouwen en beheren waarmee de kwaliteit van de onderzoeken wordt gewaarborgd.

CRF‘˜s vastleggen in ´De Research Manager‘˜
In De Research Manager staat het eCRF dossier centraal. Een Case Report Form (CRF) is een elektronische questionnaire die gebruikt wordt in klinische onderzoekstrajecten. Het CRF wordt door de sponsor van het klinische onderzoekstraject gebruikt om onderzoeksgegevens te verzamelen van de researchers over de verschillende deelnemende sites (bijvoorbeeld ziekenhuizen). Alle data wordt per deelnemende patiënt aan het klinisch onderzoek vastgelegd en bewaard in het CRF.

Het doel van de applicatie is het elektronisch kunnen vastleggen, beheren en valideren van CRFs en het kunnen koppelen van CRFs aan sites, onderzoekers en patiënten. Op basis van deze gegevens kunnen statistische rapportages worden gemaakt.

Kwaliteitverbetering data en tijdswinst
Het Research Bureau van de Isala Klinieken in Zwolle is erg enthousiast over ´De Research Manager‘˜ van Nova Business Software. Joep Dille, manager van het Research Bureau van de Isala Academie: à¢â‚¬Å“Dankzij ´De Research Manager‘˜ is de kwaliteit van onze data sterk verbeterd. Daarnaast is de tijd die voor de statisticus nodig is om data schoon te maken aanzienlijk verminderd.à¢â‚¬

Meer informatie:
Zie: http://www.nova-software.nl

Website: http://www.nova-software.nl