(Persbericht) Eerbeek, 5 augustus 2011. Supermarktondernemer Casper Heine geeft sinds de opening van zijn Jumbo in Eerbeek ´statiegeld‘˜ op blikjes en PET-flesjes. à¢â‚¬Å“We hebben een schone gemeente nuà¢â‚¬, aldus Burgemeester Niels Joosten.

Joosten was aanwezig om de klant te feliciteren die het 50.000e blikje inleverde. Hij vindt het initiatief fenomenaal: à¢â‚¬Å“De gemeente merkt het direct. Variërend van de kosten van het werk en het groenonderhoud tot de kosten die je zelf hebt voor het laten wegbrengen van het afval. Ik ben er blij mee dat een ondernemer zijn nek uitsteektà¢â‚¬.

Klanten ontvangen voor elk item een milieubonus van vijf cent, welke te besteden is in de winkel. Op deze wijze wordt voorkomen dat niet-statiegeldproducten als zwerfafval op straat belanden. In principe zijn alle emballageautomaten geschikt voor het innemen van blikjes en flesjes, naast de al bestaande statiegeldflessen.

Voor een foto kunt u terecht op:

Schone gemeente door 50.000 ste flesje en of blikje.

Te zien: felicitaties van burgemeester Niels Joosten (links) en supermarktondernemer Casper Heine (rechts) aan de klant met het jubileum-blikje.