(Persbericht) De à¢â‚¬Å“Geen drugs, wà©l levenà¢â‚¬ campagne luidt een nieuwe fase in, waarbij er meer materiaal vertaald wordt in het Nederlands en er docentenhandleidingen beschikbaar komen voor gebruik tijdens de les. Zo hoop de organisatie de doeltreffendheid van drugsvoorlichting te verhogen.

à¢â‚¬Å“We zien in Nederland nog steeds een aantal zeer zorgelijke ontwikkelingen. Zo gaat de leeftijd van jongeren die aankloppen bij verslavingsinstellingen nog steeds verder omlaag. En pas lazen we nog in de krant dat er een sterke stijging is van het aantal ziekenhuisopnamen door gebruik van de partydrugs GHBà¢â‚¬, aldus de woordvoerster. à¢â‚¬Å“Meer voorlichting is naar onze mening de enige oplossing.à¢â‚¬

De organisatie gaat daarom meer naar buiten treden met voorlichtingsspotjes op de televisie, op internet en contacten met de overheid. In Augustus heeft er al een anti-drugs marathon om het IJsselmeer plaatsgevonden, waarbij burgemeesters en wethouders werden bezocht.

In Nederland is de campagne in Amsterdam gevestigd. Tot op heden verwees www.geendrugs-welleven.nl door naar de site van de moederorganisatie drugfreeworld.org.

Drugfree World is een stichting opgericht om het succesvolle voorlichtingsprogramma van de Scientology Kerk uit te breiden. Grondlegger van de Scientology religie, de heer Hubbard, heeft in de jaren zestig een aantal revolutionaire ontdekking gedaan over de schadelijke effecten van drugs en zo zijn er verschillende programma‘˜s opgezet.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular