(Persbericht) Een nieuwe trend is gesignaleerd in de online fashion branche: de catwalkvideo. Grote internationale fashionketens als Asos gebruiken deze al, maar de trend lijkt nu over te waaien naar Nederlandse fashionretailers. Door gebruik te maken van een kostenbesparend proces, tonen sinds deze zomer ook modeketens als Shoeby en Score in samenwerking met retailbureau Kega hun nieuwe collectie met de catwalkvideo.

Goede presentatie online content is essentieel voor aankopen
In drie jaar tijd is het aantal fashionretailers met een eigen online verkooppunt gestegen van 18% in 2008 naar 31% in 2010 (bron: webshopmonitor Kega). Echter, de groei van het aantal online consumenten stagneert. Het is dus noodzakelijk meer omzet te genereren door bestaande kopers vaker te verleiden of ze voor een hoger bedrag bestellingen te laten doen (bron: ABN AMRO). Consumenten geven nog vaak de voorkeur aan een fysieke winkel, omdat ze daar de producten kunnen zien, voelen en passen. Catwalkvideo‘˜s waarin de kleding tot leven komt op een bewegend model, nemen een groot deel van de bezwaren van online kopen weg.

Betere conversie en minder retouren
Retailbureau Kega heeft in samenwerking met productiebureau FilmQi onder andere voor modeketens Shoeby en Score een pilot voor dergelijke catwalkvideo‘˜s ontwikkeld. Zie voor een indruk http://youtu.be/n1XmjDoRs70 à¢â‚¬Å“Het op deze manier tonen van de collectie heeft verschillende voordelen voor de retailer, aldus Ard van Leeuwen(MT) van Kega. à¢â‚¬Å“De consument heeft een betere beleving van de collectie door rijkere presentatie van de content. De conversie is hoger door een kleinere kans op miskopen. Tot slot vinden er minder retouren plaats door beter zicht op de pasvorm. à¢â‚¬Å“Vanwege de hoge kosten was een dergelijke video voor nationale retailers tot voor kort niet realiseerbaarà¢â‚¬, aldus van Leeuwen. à¢â‚¬Å“Door het optimaliseren van het productieproces, kunnen wij de video‘˜s tegen een relatief kleine investering aanbieden, waardoor ze nu ook voor landelijke retailers bereikbaar zijnà¢â‚¬.

Multi inzetbaar
à¢â‚¬Å“Daarnaast kan de video breder worden ingezet, niet alleen voor inspiratie in de webshop, maar ook in de fysieke winkelà¢â‚¬, aldus van Leeuwen. Door instore gebruik van de video kunnen er bijvoorbeeld meer sets worden getoond dan mogelijk is op de standaard paspoppenà¢â‚¬.

Over Kega
Kega is hà©t retailbureau van Nederland. Kega ontwikkelt krachtige, effectieve 360º
retailconcepten voor de (online) winkelvloer. Met als basisretailcommunicatie, actiemarketing en
e-commerce bundelt Kega alle communicatiebehoeften van retailers onder à©à©n dak.
Fashion klanten van Kega zijn onder meer Claudia Strà¤ter, Score, Wibra, Ziengs en Shoeby.
_________________________________________________________________

Contactinformatie
Neem voor meer informatie contact op met:

Talitha Dhondai E: [email protected] T: 0252 750 275
Zie ook www.kega.nl