Al voor de achtste keer vindt in Ningbo de China International Consumer Goods Fair (CICGF) plaats. De vakbeurs behoort tot de meest bekende beurzen voor consumptiegoederen in China en is een magneet voor inkopers en grossiers uit de hele wereld. 70.000 inkopers uit 113 landen hebben in het jaar 2008 een bezoek aan de vakbeurs gebracht en waren overweldigd van het aanbod.

Phillippe Mechin, een bekende journalist uit Frankrijk: à¢â‚¬à…“Al bij de aankomst heb ik positieve ervaringen gemaakt. De shuttlebus van de CICGF stond op me te wachten en heeft me van de Shanghai Pudong International Airport gratis naar Ningbo gebracht. Natuurlijk is dit niet het enige voorbeeld voor de professionaliteit en het hoge niveau van de CICGF, er bestaan nog talloze voorbeelden voor de uitstekende kwaliteit en de perfecte service. Volgende punten maken duidelijk waarom ik zo tevreden ben: ten eerste word er op de CICGF een groot aantal van verschillende producten gepresenteerd. Ik ben uitgever van vier verschillende magazines voor consumptiegoederen en ik heb op deze beurs producten voor elk magazine gevonden. Ten tweede worden er veel producten tentoongesteld die voor de inkopers heel interessant en van goot belang zijn en ten derde is de service uitstekend.à¢â‚¬à…“
Philippe Mechin is nog steeds onder de indruk van de laatste beurs. Na zijn bezoek in China schrijft hij dit jaar zeker opnieuw berichten over de beurs om ze in Frankrijk nog bekender te maken.

Zhang Qiushi van de Japan Trial Group: De Group bezit in Japan en Korea meer dan 80 zaken. Meer dan 20 percent van de daar aangeboden producten komen uit de Zhejiang provincie. De Japan Trial Group heeft de beurs 2008 al voor de tweede keer bezocht. Bovendien heeft de Group in het verleden jaar 20 inkopers meegebracht. Toen zij het grote aanbod zagen, realiseerden de inkopers wat voor een groot aanbod aan consumptiegoederen er in China bestaat. à¢â‚¬à…“Wij zouden onze focus voor de inkoop graag naar Ningbo willen verplaatsen.à¢â‚¬à…“

A. Chegri uit Frankrijk: à¢â‚¬à…“Voor buitenlandse inkopers is de CICGF perfect. Er bestaan talloze mogelijkheden voor transacties en het is uiteraard handig dat er bovendien de mogelijkheid bestaat de fabrieken en de producten die hier geproduceerd worden direct te bekijken. De exposanten zijn meestal goed bereikbaar.à¢â‚¬à…“ A. Chegri is ervan overtuigd dat de beurs met het niveau van grote Europese beurzen vergelijkbaar is.

De beurs voor consumentenartikelen CICGF vindt van 8 tot 12 juni 2009 in de Zuid-Chinese stad Ningbo plaats en is een magneet voor inkopers en grossiers vanuit de gehele Chinese republiek. De CICGF wordt ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken van Ningbo.

Aanvullende informatie over de CICGF vindt u op de website: www.cicgf.com.

Over Ningbo
De kuststad Ningbo met 5.6 miljoen inwoners ligt zuidelijk van Shanghai bij het bevolkingsdichte Yangtze-Delta. De prospererende stad aan de zee is het centrum van welvaart en rijkdom in de Oost-Chinese provincie Zhejang.
Ningbo kijkt terug op een 7000jarige geschiedenis als een commerciële draaischijf. De stad en de regio hebben een grote en groeiende economische kracht. In Ningbo ligt, gemeten aan het omslagvolume, de grootste diepzeehaven. Hij staat op plaats vier van de grootste havens in de wereld.
Jachthavens en golfbanen behoren eveneens tot het moderne, welvarende en wereldopen stadsbeeld als de royale internationale Shopping Malls en boulevards. Ongeveer 20 procent van de Chinese alledaagse- en gebruiksvoorwerpen worden in Ningbo en de omgeving vervaardigd. Door het goede imago wat de stad in China heeft, is Ningbo de ideale standplaats voor de International Consumer Goods Fair.

Over TEMA Technologie Marketing AG
TEMA Technologie Marketing AG, opgericht in 1994 met hoofdkantoor in Aken/Duitsland, is een marketingdienstverlener voor de middenstand.

Aanvullende informatie over TEMA vindt u op de website: www.tema.de.