(Persbericht) Eà©n op de vijf cv-ketels heeft afgelopen winter een storing gehad. Een koude douche of geen verwarming tijdens een koude winterdag zijn dan vaak de vervelende gevolgen. Om dat te voorkomen is het verstandig om nu alvast te checken of de cv-ketel nog optimaal werkt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de kans te verkleinen dat een cv-ketel er onverwachts mee stopt.

Doe-het-zelf tips
De ketel regelmatig onderhouden is het meest belangrijk. Deels is dat heel goed zelf te doen. Hieronder zijn een aantal doe-het-zelf tips te vinden.
à¢â‚¬¢ Radiatoren ontluchten: Borrelt het of tikt het in de verwarming of cv leidingen? Dan zit er mogelijk lucht in de cv installatie. Te veel lucht zorgt voor lawaai en energieverspilling. Dit is op te lossen door de verwarming te ontluchten. Bekijk de video via de volgende link om te zien hoe. http://nieuws.nuon.nl/energie-besparen/cv-ketel-al-klaar-voor-de-kou
à¢â‚¬¢ Cv-ketel bijvullen: Om ervoor te zorgen dat radiatoren voldoende warmte afgeven kan de cv-ketel zelf bijgevuld worden. Controleer eerst de waterdruk van de cv-ketel door op de meter van de ketel te kijken. Als de meter in het groene gedeelte staat is de waterdruk goed. Staat de meter in het rode gedeelte (minder dan 1 bar), vul dan de ketel bij. In de video die te zien is via de volgende link wordt uitgelegd hoe een cv-ketel kan worden bijgevuld. http://nieuws.nuon.nl/energie-besparen/cv-ketel-al-klaar-voor-de-kou

Onderhoud door een verwarmingsmonteur
Naast de zaken die vrij eenvoudig zelf te doen zijn, is het goed om alle onderdelen regelmatig te checken en eventuele kapotte of versleten onderdelen te laten vervangen, zodat storingen worden voorkomen. Een verwarmingsmonteur kan dat doen. Door hem à©à©n keer in de twee jaar te laten langskomen, blijft de ketel optimaal werken.

Oude cv-ketels
De kans dat een ketel er zomaar mee ophoudt, is veel groter bij oude ketels. Vooral van ketels die ouder zijn dan 12 jaar begeven onderdelen het vaker en het kan kostbaar zijn om die te laten vervangen. Bovendien zijn deze ketels niet energiezuinig waardoor de stookkosten hoger zijn. Een oude cv-ketel vervangen door een nieuwe hr-ketel kan per jaar zo‘˜n 280 euro schelen.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular