(Persbericht) De all-in-one Motion Control-oplossing van Pilz besturingssysteem PMcprimo Drive P: Compact en sterk presterend.

Met PMCprimo DriveP presenteert Pilz een van de compactste en sterk presterende all-in-one Motion Control-besturingsoplossingen. Met het besturingssysteem PMCprimo DriveP breidt Pilz zijn portefeuille op het gebied van Motion Control verder uit. Het nieuwe besturingssysteem is een combinatie van een Motion-Control-kaart en een servoversterker. PMCprimo DriveP is ontwikkeld met het oog op veelassige toepassingen en hoge eisen aan prestatiekracht en gesynchroniseerde bewegingen. Het nieuwe besturingssysteem wordt gekenmerkt door de compacte bouw, een snelle processor, digitale in- en uitgangen, een overzichtelijke softwaretool en de mogelijkheid voor uitbreidingen met de veiligheidskaart PMCprotego S.

De combinatie van Motion Control, SPS en veiligheidsfuncties in à©à©n apparaat maakt PMCprimo DriveP tot een compacte oplossing die weinig ruimte inneemt in de schakelkast. Het Motion Control-besturingssysteem beheert besturingstaken voor verschillende branches, zoals bijvoorbeeld verpakkingsmachines, halfgeleiderindustrie en medische techniek.

Door het parallelle bedrijf van twee CANopen-netwerken bereikt het nieuwe besturingssysteem korte cyclustijden met maximaal 16 assen. De nieuwste generatie Intel x86-atoomprocessoren zorgt voor de benodigde rekenkracht. De processor wordt dankzij de FPGA-chip ontheven van de veldbuscommunicatie waardoor complexe, meerassige installaties kunnen worden gerealiseerd. Dankzij drukkertekenherkenning voor elke as kan het nieuwe besturingssysteem bij snellere systeemreactietijden meer assen, ook voor grotere machines en installaties, gelijktijdig aansturen.
Naast de zes digitale in- en uitgangen van de Motion Control-besturing worden ook de in- en uitgangen van de servoversterker gebruikt en aangestuurd. Dankzij de extra in- en uitgangen staat de gebruikers een economische oplossing ter beschikking. Dankzij een keur aan interfaces kan PMCprimo DriveP voldoen aan individuele vereisten. Dankzij de opslag van alle configuratiegegevens op SD-geheugenkaarten zijn bij een omwisseling of uitbreiding van apparatuur geen extra componenten zoals een pc, software of kabels nodig. Tot het besturingssysteem horen ook softwaretools, die de gebruiker bij het inwerken ondersteunen en tijd besparen dankzij een overzichtelijke projectdocumentatie.

Voor veiligheidsgerelateerde toepassingen kan PMCprimo DriveP worden uitgebreid met de veiligheidskaart PMCprotego S. Daarmee wordt een all-in-one Motion Control-oplossing voor aandrijving, besturing en veiligheid verkregen.