Opnieuw organiseert Stichting De Indische Zomer een spraakmakend festijn. Op zaterdag 2 juli zal hartje Den Haag, in het kader van 'De Indische Zomer', plaats bieden aan een feestelijke evenement met veel swingende Indische muziek en overheerlijk Indisch eten. Dit unieke Indische Zomer-programma bestaat uit twee onderdelen: a) van 17.00 tot 20.00 uur wordt in het Atrium van het stadhuis de Grootste Indische Rijsttafel geserveerd tegen betaalde entree; b) van 14.00 tot 23.00 uur wordt het Spuiplein omgetoverd tot 'Spui Senang' met een openbaar toegankelijk terras voorzien van eettentjes alsmede podia met fantastische Indische muziek.

Het festival 'De Indische Zomer' toont de culturele en artistieke diversiteit van Indisch Nederland en meer in het bijzonder de invloed van Nederlands-Indië op Den Haag. Het programma van De Indische Zomer omvat ruim 125 tentoonstellingen, evenementen, voorstellingen, films, verhalen, literatuur, muziek- en dansoptredens, wandelingen en fietstochten. De Indische Zomer duurt van juni tot en met september 2005 en wordt gehouden in Den Haag, Zoetermeer, Delft en Rijswijk.

De Grootste Rijsttafel in het Atrium op 2 juli van 17.00 tot 20.00 uur
Rijsttafelen doen de Nederlanders al eeuwenlang. Maar op 2 juli, van 17.00 tot 20.00 uur, wordt in het Atrium van het Haagse stadhuis een wel zeer bijzondere rijsttafel georganiseerd. Duizend gasten zullen dan aan à©à©n lange tafel tegelijkertijd kunnen genieten van De Grootste Indische Rijsttafel. Er wordt prachtig gedekt met witte tafelkleden, mooi servies en zilver. Het Atrium wordt voor deze gelegenheid natuurlijk geheel in stijl aangekleed. De rijsttafel zal bestaan uit authentieke gerechten, die zullen smaken zoals ze vroeger smaakten toen ze bereid moesten worden met de(Hollandse)ingrediënten die toen voorhanden waren. De recepten zijn de afgelopen jaren door tv-kok LONNY GERUNGAN verzameld.
TANTE LIEN zal de rijsttafel openen, waarna tijdens de spectaculaire openingsshow de gerechten worden uitgeserveerd. De gasten zullen verder tijdens de rijsttafel vermaakt worden met Balinese dans en nostalgische Indische muziek van onder andere de Doop Brothers, Balu Ayu Budaya en Rudy van Dalm.
De kosten van deze rijsttafel bedragen 25 euro. Drankjes worden apart afgerekend. Kaarten kunnen besteld worden bij Stichting De Indische Zomer, telefoon 070 - 362 16 29, of via internet: www.indischezomer.nl. Ook aan de zaal zijn op de dag zelf, zolang de voorraad strekt, toegangskaarten te koop. Voor bedrijven zijn op aanvraag aparte VIP-arrangementen verkrijgbaar.

Spui Senang op het Spuiplein op 2 juli van 14.00 tot 23.00 uur
Van 14.00u tot 23.00u wordt het Spuiplein omgedoopt tot Spui Senang. Voor dit gratis toegankelijk evenement wordt het plein à©à©n groot terras waar iedereen kan genieten van een drankje en heerlijk authentiek Indisch eten. Het publiek wordt onderricht in de Indische keuken aan de hand van kookdemonstraties van tv-kok LONNY GERUNGAN. Hij zal het verschil uitleggen tussen de Indische en Indonesische keuken.
Daarnaast zijn er optredens van jonge Indische talenten, van Balu Ayu Budaya, Rudy van Dalm en Theresia Caloriana. Een grote naam als ANNEKE GRàƒÆ’?NLOH zal op Spui Senang evenmin ontbreken. Anneke zal op het podium haar grote hits ten gehore brengen. Ook Tv-kok Lonny neemt de microfoon ter hand, om samen met zijn assistente Sandra swingende Indische en Indonesische evergreens te zingen. De avond wordt afgesloten met een wervelende show van Hawaiian Fantasy. Geen twijfel mogelijk dat alle bezoekers, jong en oud, Haags en niet-Haags, Indisch en niet-Indisch, zich de hele dag 'senang' (Maleis voor prettig) zullen voelen!

Nieuw kookboek: 'De Authentiek Indische Keuken'
Alle recepten van de gerechten die tijdens De Grootste Rijsttafel en Spui Senang bereid worden, zijn te vinden in het nieuwe kookboek van Lonny Gerungan: 'De Authentiek Indische Keuken'. In dit unieke kookboek, het eerste uitgebreide standaardwerk over de Indische keuken, zijn ruim driehonderd recepten gebundeld die kenmerkend genoemd mogen worden voor de eerste 'fusionkeuken' van ons land, waarvan ook een historische schets wordt weergegeven. De Indische keuken vindt haar oorsprong enerzijds in het vroegere Nederlands-Indië en anderzijds in Nederland. De laatste jaren dreigde deze keuken om tal van redenen in de vergetelheid te geraken en de receptuur van tal van Indische gerechten verloren te gaan. Het Indisch Huis gaf Lonny Gerungan de opdracht zich te gaan verdiepen in de Indische keuken en de meest bijzondere recepten uit deze keuken te vergaren. De chef, die vele tientallen kookboeken bestudeerde en met veel Indische Nederlanders culinaire herinneringen ophaalde, ontdekte dat de Indische keuken bol staat van gerechten met een eigen receptuur, een eigen smaak en een eigen karakter. Met de realisering van 'De Authentiek Indische Keuken' wordt niet alleen dit belangrijke deel van de Indische cultuur bewaard, maar is er ook voor het eerst een duidelijke scheiding aangebracht tussen de Indische en de Indonesische keuken.

bron:Stichting Indisch Huis

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular