BlueBerry Media, gevestigd in Breda, levert al enkele jaren software voor de ontwikkeling van Digitale Magazines. Met behulp van deze software is het voor uitgevers, communicatie bureaus, ontwerpbureaus en andere grafische ondernemingen mogelijk in eigen huis digitale online magazines te ontwikkelen voor PC‘˜s. Binnen enkele weken is dit nu ook op de tablet PC‘˜s mogelijk.

Binnen de opties levert BlueBerry twee type magazines; Het PDF conversie magazine waarbij een bestaand print document wordt omgezet tot een bladerbaar magazine en het interactieve magazine welke speciaal wordt opgezet voor het digitale formaat.

Wat je met een PDF magazine kunt doen zijn bladeren in het document, zoeken en op links klikken. Daarbij worden PDF magazines geïndexeerd waardoor dit product erg interessant is voor het opbouwen van een online archief waarbij de consument oude informatie kan terugvinden. Het interactieve magazine is geheel opgezet om de consument naast tekst en foto‘˜s door middel van video en flash elementen beter te informeren. Dit kan door een onderwerp binnen een digitaal magazine te verrijken met video‘˜s, animaties, geluid en vormen van spelletjes waarbij de consument de input levert. Lezers kunnen bijvoorbeeld direct reageren op onderwerpen en polls, de lezers kunnen hierdoor nog dieper ingaan op bepaalde onderwerpen in het magazine door simpelweg verder te klikken. Dit alles in de vorm van een online tijdschrift waar de lezer doorheen klikt of bladert.

Met de komst van de e-reader is de markt voor leesboeken al langzaam aan het veranderen, nu de handzame tablet PC‘˜s eraan zitten te komen gaat hetzelfde gebeuren voor de kleurrijke magazines. De Multi-touch functionaliteiten bekend van de iPhone zijn standaard geworden voor de interactie met een touchscreen. Met de nieuwe software kan de lezer met zijn vingertoppen snel van pagina wisselen of dieper op een onderwerp ingaan, de interface is eenvoudig waardoor zelfs een onervaren computergebruiker er snel mee overweg kan.

Je kan met deze software video‘˜s openen, meer foto‘˜s bekijken en reageren op een artikel, op deze manier kunnen advertenties mooier in beeld worden gebracht met behulp van video en geluid. Daarbij is het klik en leesgedrag van een gebruiker te achterhalen met uitgebreide statistieken. Eenmaal geabonneerd op een magazine krijgt de lezer automatisch nieuwe updates binnen en kunnen bestaande uitgaven elk moment van de dag worden bijgewerkt. Nieuwe edities worden de eerste keer automatisch gedownload zodat een lezer de uitgave ook zonder internet verbinding kan nalezen.

Met het gebruik van de BlueBerry Magazine editor kan een uitgever een digitale editie in een standaard formaat uitgeven en publiceren in zowel website omgevingen als op tablet PC‘˜s (Windows7, Ipad en Android).
Eind april komt BlueBerry met de eerste demo versie op de markt. Voor meer informatie; www.online-magazine.nl of www.blueberry.nl