Rapport gepubliceerd door Billentis, februari 2009

Een organisatie kan 1-2 % van haar omzet besparen door papieren facturen te vervangen en haar facturatieprocedure te optimaliseren. Elektronische en geautomatiseerde facturatie kan een besparing van 60-80 % opleveren, vergeleken met de traditionele verwerking op papier. Bijgevolg kan de terugverdientijd van investeringen in projecten voor E-facturatie slechts zes maanden zijn.

In 2008 wisselden ongeveer 1 miljoen Europese bedrijven en 23 miljoen consumenten een miljard elektronische facturen uit. Er wordt verwacht dat in 2009 elke dag 1.200 bedrijven en 11.000 consumenten nieuwe gebruikers van E-facturatie zullen worden.

Door de aantrekkingskracht van deze markt bieden ongeveer 350 serviceproviders en nog eens 150 applicatieproviders hun oplossingen en diensten aan.

Bruno Koch van Billentis, een zelfstandige Europese marktanalist en consultant op het vlak van E-facturatie, heeft dit rapport geschreven ter ondersteuning van de opstellers en ontvangers van facturen die hun dure papieren facturatie willen vervangen. Het bevat alle relevante informatie over de grotere Europese markten en is interessant omdat het de nadruk legt op de meest veelbelovende oplossingen. Het rapport bevat niet alleen feiten, maar ook kwalitatieve opinies, evaluaties en details over de producten van vele providers.

Een inhoudsopgave en downloadvoorbeeld zijn online beschikbaar:
www.expp-summit.com/marketreport.htm

Press Contact
Stephan Mayer
European EXPP Summit
Vereon AG
Rosgartenstrasse 37
8280 Kreuzlingen
Switzerland
Fon: +41 71 677 8703
Fax: +41 71 677 8701
E-Mail.: [email protected]