3FM en NOS maken gebruik van de glasvezelverbinding van Eurofiber voor live uitzendingen vanuit het Glazen Huis

Utrecht, 15 december 2009 Van 18 december tot en met kerstavond is de non-stop 3FM Serious Request-uitzending vanuit het Glazen Huis weer live te volgen. Eurofiber stelt voor het derde jaar een ethernetverbinding op basis van glasvezel ter beschikking waarmee beeld en geluid realtime naar Hilversum worden overgebracht. Van de redundant uitgevoerde verbinding van twee maal 1Gbps zal naast 3FM ook de NOS dit jaar gebruik maken voor de dagelijkse televisie-uitzending van Serious Request TV.

Eurofiber steunt, in samenwerking met United Broadcast Facilities, de strijd tegen malaria, waar Serious Request zich dit jaar sterk voor maakt. Voor de derde maal - dit jaar vanuit Groningen waar het Glazen Huis staat - dragen deze twee partijen zorg voor een optimale en stabiele overdracht van beeld en geluid. Bart Slijkerman, Streaming & Special Projects Engineer bij United Broadcast Facilities is enthousiast over de opzet van de actie van 3FM. à¢â‚¬Å“Dit zeven dagen durende project maakt dat een satellietverbinding alleen te kostbaar is en een hoogwaardige glasvezelverbinding uitkomst biedt om camerabeeldmateriaal en geluid realtime over te brengen. Ook is er voldoende capaciteit om al het internetverkeer en Office toepassingen van de NPO te verwerkenà¢â‚¬.

Naast het Glazen Huis van Radio 3FM, droeg Eurofiber dit jaar wederom zorg voor de verbinding van grote events zoals Pinkpop en Lowlands. Met technische expertise, optimale glasvezelverbindingen en goede samenwerking, biedt Eurofiber een meerwaarde aan de live-beleving van events.

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps en optische transmissiediensten over DWDM tot 400 Gbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ruim 9.500 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat ruim 50%.

Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelverbinding willen inzetten en uit de dienstenleveranciers. Het wijdvertakte netwerk, het diverse productaanbod en de mogelijkheid om de bandbreedte op ieder moment te verhogen, bieden ruimte om te innoveren en te groeien. Voor meer informatie: www.eurofiber.nl.

Over 3FM Serious Request
Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj‘˜s van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio, ergens in Nederland. Zij eten die dagen niet en maken 24 uur per dag live radio.

Over het Rode Kruis
Met 3FM Serious Request steunt 3FM de strijd van het Rode Kruis tegen malaria. Elke 30 seconder sterft een kind aan malaria. Malaria is een onnodige ziekte waar het Rode Kruis iets tegen kan doen door het gebruik van muskietennetten te stimuleren en voorlichting te geven. Al voor het zesde jaar brengen 3FM en het Nederlandse Rode Kruis een stille ramp als deze onder de aandacht tijdens 3FM Serious Request.
http://www.rodekruis.nl/campagne/3fm

Het Rode Kruis kan als neutrale organisatie hulp verlenen in gebieden die voor andere organisaties niet toegankelijk zijn en zo de meest kwetsbare mensen bereiken. Het Rode Kruis is het symbool geworden voor hulp aan mensen in nood.

Of het nu slachtoffers zijn van een conflict of aardbeving in een ver land of mensen die het moeilijk hebben in Nederland: het Rode Kruis helpt.

NOOT VOOR REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]