Holland Engineering Consultants bv (HEC) kondigt aan dat de stroming en warmte simulatiesoftware FloEFD van Mentor Graphics gekozen is voor de Hot 100 Electronic Products lijst van 2009 in het EDN magazine. EDN is een uitgebreide informatiebron voor de elektronica branche. Het levert technische informatie aan engineers en nieuws en strategische bedrijfsinzichten aan managers.

FloEFD
Met het Computational Fluid Dynamics (CFD) programma FloEFD is het onder andere mogelijk de warmteafgifte van elektronische componenten te simuleren. Door de FloEFD simulatie te integreren in het ontwerpproces kan de simulatietijd met 65 tot 75% gereduceerd worden in vergelijking met traditionele CFD gereedschappen. Tegelijkertijd kan vroegtijdig productoptimalisatie plaatsvinden, wat resulteert in een betrouwbaarder product, terwijl de kosten voor fysieke prototypes en de ontwerptijd verminderen.

FloEFD is geïntegreerd in de gangbare CAD programma‘˜s, zodat de engineer eenvoudig de elektronische producten kan analyseren, zelfs de meest complexe vormen. FloEFD biedt de gebruiker à©à©n omgeving voor het ontwerpen, analyseren en modificeren van de stroming- en warmteontwikkeling in complexe (elektronische) producten met gebruikmaking van het originele 3D CAD model. Ontwerpaanpassingen kunnen snel en eenvoudig worden doorgevoerd, waardoor optimalisatie snel tot stand kan komen.

Kenniscentrum voor ontwerpoptimalisatie
Holland Engineering Consultants bv, kenniscentrum voor ontwerpoptimalisatie, is exclusief distributeur in de Benelux voor de FloEFD software. De engineers van HEC hebben uitgebreide ervaring met het pakket en voeren regelmatig consulting- en kennisoverdrachtprojecten hiermee uit. Neem voor meer informatie gerust contact op met HEC of neem een kijkje op de website: www.hecbv.nl/floefd.