(Persbericht) Barneveld De voortdurende recessie blijft de bouwbranche (negatief) beïnvloeden. Het starten van een klusbedrijf is zeer riskant in deze onzekere economische tijden. Waar volgens de kamer van koophandel 40% van de starters na drie jaar niet meer actief is, is dit bij De Klussenier ´slechts‘˜ 4%.

Recessie
De woningbouw komt al jaren niet van de grond. Mensen verkiezen renovatie meestal boven verhuizen. Met het oog op deze constatering is de kans van een succesvolle start van een klusbedrijf aanzienlijk. Cijfers tonen echter aan dat bijna de helft van de starters, ondanks deze kans, de handdoek in de ring moeten gooien.

Start je klusbedrijf onder naam De Klussenier
Vaak is het niet het vakmanschap waar het aan ontbeert. In de meeste gevallen ligt het aan het ondernemerschap. Het KlusHuis ondersteunt de franchisenemers onder andere in de ondernemersvaardigheden. Het calculeren, offertes maken, marketing bedrijven en andere onderdelen van de bedrijfsvoering komen aan de orde in de starterstraining. Deze 7-daagse training moet de startende Klusseniers garanderen van een succesvolle start.

Eà©nmanszaak? Eà©ngezinsbedrijf!
Hoewel de juridische term eenmanszaak is, is bij De Klussenier sprake van een à©à©ngezinsbedrijf. Naast de trainingen biedt Het KlusHuis begeleiding wanneer die wens er is. Als franchisenemer heeft De Klussenier een assortiment aan tools ter beschikking die helpen met het runnen van een eigen bedrijf. Daarnaast concurreert een startende Klussenier niet met andere Klusseniers, maar heeft hij er meer dan 200 collega‘˜s bij!
www.eigenbedrijf.klussenier.nl