(Persbericht) Maarn, 24-10-2011 Op 14 december wordt in het Amrath Hotel te Maarsbergen een kerstkado markt ingericht met maatschappelijk verantwoorde producten. Op deze markt kunnen medewerkers van bedrijven uit de regio zà©lf hun kerstpakketbudget besteden. Initiatiefnemer Marcel Meijer van MVO-kado.nl uit Maarn wil met deze markt ook de allerkleinste bedrijven de gelegenheid geven om deel te nemen aan dit unieke concept. De MVO-kado markten worden normaliter bij (grotere) bedrijven incompany georganiseerd. De centrale markt in Maarsbergen kan echter bezocht worden door bedrijven van elke omvang, zelfs vanaf 2 medewerkers!

De MVO kado markt
De markt bestaat uit 10 kramen met maatschappelijk verantwoorde food en non-food producten, zoals fairtrade, ecologisch, biologisch, natuurlijk, producten van gerecycled materiaal, ambachtelijke producten, streekproducten, klimaat-neutraal geproduceerde producten, etc. Natuurlijk kan er ook geproefd worden, het is namelijk ook een (h)eerlijke markt. De productgroepen zijn: speelgoed, delicatessen vers en houdbaar, wijn-bier-likeuren, wonen- en koken, mode- en lifestyle, outdoor en eco-gadgets, verzorging en wellness. Ook kunnen er goede doelen worden gesteund.
De MVO kado markt werkt als volgt: medewerkers van deelnemende bedrijven krijgen bij binnenkomst een eco-bigshopper en hun kerstpakketbudget in de vorm van muntjes met een waarde van €2,50. Alle productprijzen op de markt zijn afgerond op €2,50. De producten worden meteen meegenomen: zo gaat iedereen met zijn of haar perfecte kerstpakket naar huis.

Amrath Hotel Maarsbergen
De markt begint om 18.30 en wordt binnenshuis gehouden in de sfeervolle zalen van het Amrath hotel te Maarsbergen. Deelnemende bedrijven kunnen indien gewenst và³à³r aanvang van de markt genieten van een heerlijk keuzemenu in het restaurant van het Amrath. Waarom MVO-kado.nl gekozen heeft voor het Amrath Hotel is niet vreemd. De Amrath Hotels in Maarsbergen en Eindhoven strijden samen voor de Green Key certificering. De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. Een keurmerk met controle op duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), zorg voor milieu in het bedrijf en de natuur in de directe omgeving. MVO-kado past hier dus volledig bij.

Deelnamekosten
De deelname kosten aan de MVO-kado markt zijn gering. Het tarief is afhankelijk van de uiteindelijke omvang van de markt en bedraagt minimaal €5,50 en maximaal €10,- per medewerker (ex btw). Hiermee worden de volgende kosten gecompenseerd: huur van de zaal, huur van de kramen, eco bigshopper ter waarde van €1,75, organisatie van de markt en webshop-alternatief voor medewerkers die verhinderd zijn. Het kerstpakketbudget bepaalt u als bedrijf vervolgens zelf, er is geen bodemtarief ingesteld. Het budget per persoon moet wel worden afgerond op €2,50 in verband met de muntjes.

Meer info of aanmelden
Wilt u met uw medewerkers deelnemen aan dit unieke concept binnen de Utrechtse Heuvelrug? Neem dan snel contact op met Marcel Meijer van MVO-kado (06-22 23 65 20 of [email protected]). Meer informatie over mvo-kado vindt u op onze site http://www.mvo-kado.nl.
Niet te lang wachten, want vol is vol!