(EMEA Persberichten) Middels de GiSTEQ PhotoTrackr Plus voegt u in een handomdraai GPS functionaliteit toe aan uw Nikon DSLR camera. Bij het nemen van een foto wordt de EXIF header van RAW/JPEG foto‘˜s direct van GPS locatie informatie voorzien. Op deze manier vergeet u nooit meer waar u een foto heeft genomen. GiSTEQ PhotoTrackr Plus werkt geheel Plug and Play en bestaat uit een adapter, die op de 10-pins aansluiting van uw camera wordt aangebracht, en een losse Bluetooth GPS Ontvanger. Dit laatste levert een aantal interessante voordelen op ten opzichte van vergelijkbare producten. Kortom een must have gadget voor iedere recreatieve of professionele fotograaf. PhotoTrackr Plus werkt naadloos samen met de navolgende camera‘˜s:
Nikon D200, D300, D300s, D700, D2X, D2Xs, D2Hs, D3, D3X, D3s and Fujifilm S5Pro.

GeoTag foto‘˜s direct bij het nemen van een foto

Voordelen van de GiSTEQ PhotoTrackr Plus ten opzichte van concurrentie
Ten opzichte van vergelijkbare GPS producten heeft de GiSTEQ PhotoTrackr Plus een aantal interessante voordelen. Zo is er geen sprake van wachttijd op satelliet ontvangst bij het aanschakelen van de camera, aangezien de PhotoTrackr Plus werkt met een externe Bluetooth GPS Ontvanger. Een ander hieruit voortvloeiend voordeel is dat de unit zeer weinig energie verbruikt van de interne batterij van de camera. En dat er geen sprake is van additionele kabels. Ook blijft de flitsschoen van de camera vrij. In tegenstelling tot tal van andere vergelijkbare producten kan PhotoTrackr Plus voorts de laatst bekende GPS informatie in foto's schrijven op plaatsen waar geen satelliet ontvangt is.

Wat is Geo-/PhotoTagging precies?
Het populaire PhotoTagging is een vernuftige techniek die het mogelijk maakt om geografische gegevens te koppelen aan foto‘˜s, video‘˜s en andere media. Middels het synchroniseren van de (satelliet) systeemtijd van de GPS unit met die van uw Digitale camera, kan er een link gemaakt worden tussen foto en GPS locatie. Iedere digitale foto heeft een klein onzichtbaar blokje gegevens, genaamd EXIF (Exchangeable Image File Format) informatie. Deze kan bijvoorbeeld gegevens over de digitale camera (merk en model) bevatten en data over sluitertijd en belichting. En met de komst van PhotoTagging nu ook de GPS positie op het aardoppervlak. Er wordt feitelijk een label (Tag) geplaatst met GPS informatie in het EXIF informatieblok van een digitale foto.

Maak foto locaties en afgelegde routes tastbaar op het beeldscherm van uw PC
Foto‘˜s welke zijn voorzien van een GPS label, kunnen met tal van kosteloze beschikbare online diensten worden gebruikt, bijvoorbeeld Flickr, locr.com, Panoramio, Picasa2. Deze veelal gratis bruikbare online software toont de positie van met GPS informatie gelabelde foto‘˜s op een digitale geografische kaart. Tevens is het mogelijk om foto‘˜s van aanvullende commentaren te voorzien. Op deze manier kunt u uw route track of reis avonturen completeren, visualiseren en tastbaar maken op het beeldscherm van uw computer.

Voor wie kan de GiSTEQ PhotoTrackr Plus een uitkomst zijn?
De beoogde gebruikers groep van dit innovatieve GPS apparaat is zeer uitgebreid, om enkele voorbeelden te noemen:
- Mensen die orde willen scheppen in hun steeds sneller groeiende digitale foto verzameling.
- (Vakantie-/Natuur-/Onroerend goed) Fotografen die de locatie van foto‘˜s willen vastleggen.
- Reizigers die hun routetrack tastbaar willen maken op het beeldscherm van de computer. En foto locaties willen kunnen vastleggen.
- Zakelijke gebruikers (rittenstaten, routeplayback afgelegde routes werknemers en wagens).
- Een ieder die het leuk vindt om online foto‘˜s te delen ´live‘˜ vanaf een vakantie bestemming of na terugkeer van een trip van achter de computer thuis.
- Buitensporters die hun prestaties willen kunnen vastleggen en analyseren.

De GiSTEQ PhotoTrackr Plus is in Nederland verkrijgbaar via diverse verkooppunten van Distributeur DigiTrading. De adviesprijsprijs bedraagt € 179,00 (incl. btw). Meer informatie over het apparaat is te verkrijgen via: www.digitrading.nl.

Noot voor de redactie: Voor meer informatie over dit artikel en de GiSTEQ Plus kunt u contact opnemen met DigiTrading per e-mail: [email protected] © '07 DigiTrading.nl. All rights reserved.