(Persbericht) Golden Tulip Lion d‘˜Or organiseert Haarlemse Nachten
Expositie in hotel vrij toegankelijk van 16 juli tot 30 november 2011

Haarlem, 12 juli 2011 Dit jaar exposeert 100% Nieuwe Gracht Producties een unieke collectie nacht-piëzografieën van Eric J. Coolen en textielkunstwerken van Michaëla J. Bijlsma. Op zaterdag 16 juli om 16.30 uur zal de officiële opening plaatsvinden door dragoman en probleemoplosser Jhr. Drs. Andrà© L.M.F. Testa. Vanaf dit moment zijn de werken van Coolen en Bijlsman te zien in de expositie die vrij toegankelijk is voor publiek.

De tentoonstelling omvat illustraties van Coolen geïnspireerd op de nachtelijke uren van hotel Lion d‘˜Or in combinatie met textielkunstwerken van Bijlsma. De samenwerking tussen de twee kunstenaars startte twee jaar geleden. Michaëla J. Bijlsma (44) verwerkt de illustraties van Eric J. Coolen (46) in de textielproducten. Deze producties komen vervolgens ook weer terug in de illustraties van Coolen. ´‘˜Dit geeft een Droste-effect‘˜‘˜, aldus het artistieke duo. De expositie is te bezichtigen in de bar, de hal en de lobby van Golden Tulip Lion d‘˜Or. De laatste jaren viel er op de expositie werk te bezichtigen van uiteenlopende talenten zoals TRIK, Joost Veerkamp en Kees Okx.

Rijke historie
Hotel restaurant Lion d‘˜Or mag zich het oudste stadshotel van Haarlem noemen. De oorsprong gaat terug tot de eerste helft van de negentiende eeuw. In het stadsarchief van Haarlem wordt vermeld dat J.H. Dusseldorp tussen 1839 en 1849 een tweetal huizen bouwde en daarin een tapperij vestigde. Jaren daarna werd het bedrijf uitgerust met een logement en voortgezet met de naam Lion d‘˜Or. Er werden nog meer panden aangekocht voor uitbreiding met meer kamers. In 1946 nam Amster Brouwerij het bedrijf over en begin jaren vijftig zwaaide zanger en conferencier Lou Bandy (in die tijd een van de populairste artiesten van ons land) er de scepter. In 1958 wordt het hotel geëxploiteerd door de familie Hofman, die het hotel in 1974 aansluiten bij de Golden Tulip keten. In 2007 is het pand gerestyled door architect Bert Verweij, die zorgde voor een harmonieus geheel met een strakke en moderne vormgeving.

Over Golden Tulip Lion d‘˜Or
Dit hotel ligt tegenover het NS en het busstation van Haarlem. De locatie is uitermate geschikt voor diner, lunch, overnachting of vergadering. Het hotel beschikt over vier juniorsuites, negen comfort kamers en 21 superior kamers. Alle kamers zijn sfeervol ingericht, met als uitgangspunt de behoefte van de zakelijke reiziger. De kamers zijn voorzien van allerlei faciliteiten zoals WiFi, breedbeeld televisies, hotelkluis, pantalonpers, strijkfaciliteiten en koffie en thee faciliteiten. Daarnaast beschikt het hotel over drie multifunctionele zalen die gelegen zijn op begane grond, waar capaciteit is voor groepen mensen van twee tot 120 personen. Deze sfeervolle zalen zijn geschikt voor diners, lunches, recepties, seminars en vergaderingen. Kijk voor meer informatie op www.goldentulipliondor.nl.

Over Louvre Hotels Group & Golden Tulip
Met meer dan 1.000 hotels in 42 landen is Louvre Hotels Group de op een na grootste Europese en wereldwijd de achtste hotelketen. De keten is eigendom van Starwood Capital Group. Golden Tulip, onderdeel van Louvre Hotels Group, heeft bijna 50 jaar ervaring als franchiseonderneming en heeft hotels in het midden-, hoog-, en luxe segment. De groep omvat meer dan 200 hotels en een totaal van 27.000 kamers. De merken Tulip Inn (drie sterren), Golden Tulip (vier sterren) en Royal Tulip (vijf sterren), bieden in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië, het Pacifisch gebied en Amerika een internationale standaard aan service en faciliteiten met een persoonlijke touch. Louvre Hotels Group voert naast Golden Tulip de merken Premiere Classe, Campanile, Kyriad en Kyriad Prestige. Louvre Hotels Group is in de Benelux vertegenwoordigd met de merken Golden Tulip en Tulip Inn (55 hotels), Campanile (21 hotels) en Premiere Classe (2 hotels).
Zie voor meer informatie www.goldentulip.com of www.louvre-hotels.com.