(Persbericht) Van 15 tot en met 19 september aanstaande vindt in de Jaarbeurs te Utrecht de 50PlusBeurs plaats, met als thema ´Tijd om te genieten!‘˜ Met ruim 97.000 bezoekers is de 50PlusBeurs ´s werelds grootste evenement voor actieve plussers met 50.000 m2 informatie, amusement en voordeel. HCC, de vereniging van computergebruikers, is prominent aanwezig tijdens het evenement.

Bezoekers van de 50PlusBeurs worden door HCC geadviseerd op het gebied van computergebruik. Zo ontvangen beginnende computergebruikers ondersteuning via de Interessegroep Beginners/Senioren. De Interessegroep genealogie van HCC vertelt over het gebruik van de pc als hulpmiddel bij stamboomonderzoek, over de nieuwste genealogische software en over de plekken waar je de meeste genealogische informatie vindt. Op het gebied van fotografie en multimedia komen 3D fotografie, het overzetten van een 8 mm smalfilm naar DVD evenals het overzetten van een LP naar CD aan de orde.

HCC en 50-plussers
Directeur/bestuurder Petra Claessen van HCC vindt het vanzelfsprekend dat HCC deelneemt aan het evenement. Claessen: à¢â‚¬Å“Bij HCC vormen senioren een belangrijke doelgroep. We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan in de digitale ontwikkeling en we participeren daarom in allerlei initiatieven, ook op landelijk niveau, om internetgebruik onder bijvoorbeeld senioren te bevorderen.à¢â‚¬
Tijdens de 50PlusBeurs worden vragen over het lidmaatschap beantwoord door leden van HCC. Zij leggen ook uit welke voordelen het lidmaatschap van de computervereniging biedt. Bezoekers van de 50PlusBeurs hebben de mogelijkheid om met korting lid te worden van HCC.

HCC: de grootste computervereniging van Europa
Met ruim 115.000 leden is HCC de grootste computervereniging van Europa. Leden van HCC ontvangen informatie en advies op het gebied van computergebruik door middel van een website, een ledenblad, nieuwsbrieven en bijeenkomsten, trainingen en workshops door heel het land.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Meer informatie kunt u verkrijgen bij Bert Janssen, manager marketing & communicatie, bereikbaar via e-mail [email protected] of 06 53 398 195.

HCC is dà© vereniging voor computergebruikers. Meer informatie: www.hcc.nl, www.hcc.nl/genealogie, www.hcc.nl/beginners, www.50plusbeurs.nl 

Kaarten voor de 50PlusBeurs zijn te bestellen via internet of telefonisch (026 - 377 97 36). De bestelkosten bedragen € 0,75 bij aankoop via internet of € 1,50 bij een telefonische bestelling.
De 50PlusBeurs is van 10.00 tot 17.30 uur geopend.