(Persbericht) Liempde, 5 april 2011

De intelligente oplossing voor schoolcommunicatie
Het ´briefje van school‘˜ wordt eindelijk digitaal
Het is niet te geloven, maar wel waar: in dit tijdperk van digitale schoolborden, internet en smartphones geven scholen aan kinderen en collega‘˜s nog steeds briefjes mee. Die vervolgens kwijt raken, nooit de ouders bereiken of vergelen in een postvakà¢â‚¬¦ Het verbluffend simpele antwoord luidt DIZOS.
Het ´briefje van school‘˜ bereikt eindelijk ook het digitale tijdperk. Dankzij de nieuwe webapplicatie DIZOS kan elke basisschool voortaan online communiceren met ouders, personeel en andere betrokkenen. De toepassing maakt korte metten met de frustratie van vergeten briefjes, maar is bovendien veel efficiënter, flexibel, en tijd- en geldbesparend. DIZOS kan naast de bestaande schoolsite worden gebruikt en kan die zelfs vervangen, compleet met de eigen ´look and feel‘˜ van de school.
De toepassing biedt ruimte aan alle mogelijke vormen van schoolcommunicatie, waaronder de berichtgeving aan ouders/verzorgers. Zij krijgen maximaal à©à©n keer per dag een e-mail wanneer zich relevante informatie over hun kind(eren) op de site bevindt. DIZOS wordt namelijk aangeboden als dienst in een beveiligde internet-omgeving. Dit principe heet SaaS: Software as a Service. Scholen hoeven geen software aan te schaffen, maar nemen een abonnement. Na het eenmalig invoeren van de gegevens van groepen, ouders/verzorgers, leerkrachten en medewerkers hebben ze onbeperkt toegang tot een flexibel communicatiesysteem. Voor een moderne leerlingenadministratie is dat (invoeren) een kwestie van seconden. De aanbieder van DIZOS verzorgt vervolgens beheer, continuïteit, updates en backups van de applicatie.
Behalve de ouders/verzorgers kunnen alle denkbare functiegroepen binnen de school op maat gebruik maken van DIZOS: van schoolleiding, leerkrachten, bestuur en administratie tot ouderraad of Sinterklaascommissie. Iedere groep krijgt een bijbehorende autorisatie, zodat een veilige en discrete communicatie gegarandeerd is. E-mailadressen worden onzichtbaar opgeslagen in een centrale database.
Uniek en aansprekend is de planner voor oudergesprekken. DIZOS kan spreektijden automatisch reserveren, en zelfs gesprekken voor ouders met meer dan een kind op school optimaal plannen.
Andere modules zijn een agenda voor activiteiten en vakanties, enquàªtes en een voor de schoolfotograaf, waardoor online bestellen mogelijk is en kinderen nooit meer met geld over straat hoeven.
DIZOS is ontwikkeld door Shout4Sites, onder andere bekend van datbedoelik.nl, een kindveilige zoekmachine voor het basisonderwijs. De zoekmachine is geïntegreerd binnen DIZOS. Kinderen kunnen hiermee snel en gemakkelijk op groepsniveau de meest populaire websites en informatie vinden op het internet. Inclusief Nederlandstalige online spelletjes.
Voor meer informatie:

website: www.dizos.nl

Arno van Son
Shout4Sites

Van Son Beheer bv
Nieuwstraat 16
5298 CL Liempde

T. 0411 635078
M. 06 4056 8742
E. [email protected]
W. www.shout4sites.nl