Deze zomer een positief programma voor probleemjongeren

Scheveningen- Ouders beginnen nu al te vrezen wat deze zomer gaat brengen, ze voelen zich machteloos en zitten met het probleem hoe ze hun kinderen kunnen laten inzien dat hun gedrag leidt tot problemen en dat ze niet inzien dat ze hun toekomst vergooien. De tekenen zijn er al: te veel in alles, te veel alcohol,drugs en/of gamen. Ze eten te weinig, hebben verkeerde vrienden en heel veel ruzies. Het huis waar de familie woont is een oorlogsgebied.

Maar deze zomer kan het anders, nu is er betaalbare en passende hulp.

Esperanza organiseert in samenwerking met Ready For Change een 14 daagse zomerkamp in de maanden juli en augustus, het is op een unieke locatie direct aan het strand van Scheveningen.

Deze twee weken zijn niet alleen een wapenstilstand maar juist dat beide partijen zowel de ouders als de jongeren gaan werken aan een positieve oplossing voor hun problemen.

Onderzoek heeft aangetoond dat vroegtijdige interventie op dit gebied gaat leiden tot een meer productievere en gelukkigere tiener. Veel van de behandelcentra van alcohol en drugs zijn gericht op ouder dan 25 jaar, veel daarvan zouden er nu niet zitten als ze het à¢â‚¬à…“Change Now programma gevolgd zouden hebben.

De eerste week richt zich op de kinderen zelf, leren wie ze zijn, zelfkennis is heel belangrijk in deze fase van hun leven. Ze leren de gevaren van hun gedrag en ze leren de vaardigheden om nee te zeggen.

De tweede week richt zich op hun omgeving, hoe gaan ze met vrienden, school en hun familie om. Gezinnen worden de laatste twee dagen betrokken bij het programma.

De zomerkamp wordt geleid door Steven Noel-Hill, een zeer bekende internationale counsellor, heeft onder andere samengewerkt met Keith Bakker van Smith&Jones en daar diverse tienerprogramma´s opgezet. Steve heeft een zeer deskundig team samengesteld om de tieners te helpen.

Esperanza heeft twaalf slaapkamers met eigen badkamers , direct aan het strand van Scheveningen. De avondmaaltijden worden door de tieners gezamenlijk bereid en boodschappen doen ze samen.Er is veel ruimte voor plezier in het programma en er zullen zeker nieuwe vriendschappen ontstaan.

Normaal communiceert deze generatie via SMS,MSN,Hyves etc nu gaan ze leren hoe te communiceren van mens tot mens.

Noot voor de redactie [niet te publiceren!]: Als u vragen heeft of meer informatie wilt over verslaving en de werkwijze van Ready For Change/Esperanza zomerkamp, kunt u contact opnemen met Steven Noel-Hill / 06-11485808/ [email protected]
Richard van den Ende / 06 - 42 01 47 24 / [email protected] of met
Patricia Zegwaard / 06 - 24 81 40 00 / [email protected]
www.readyforchange.nl/nl/AANBOD/ZOMERKAMP