(Persbericht) Hoe kan je het best dating oplichters vermijden 9 Handige Tips

Online dating sites proberen de wensen en dromen van singles te vervullen, wat iets goeds is. Maar helaas zijn er steeds meer dating oplichters, die profiteren van het feit dat dating niet altijd gebaseerd is op rationeel denken. Uiteindelijk is liefde blind, en deze oplichters weten precies hoe zij deze blindheid kunnen manipuleren.

Als u een be2 lid bent, zult u veel minder oplichters vinden dan op andere, meestal gratis dating sites. Be2 is een serieuze matchmaker en de meeste leden zoeken een serieuze, langdurige relatie. Helaas zijn er uitzonderingen. Wat de oplichters laat schrikken bij be2 is dat ze een complexe persoonlijkheidstest moeten invullen om zich in te schrijven. Toch registreren een paar oplichters zich bij be2. Hun doel is om hoopvolle singles op te lichten en geld van ze los te krijgen. Daarom waarschuwen wij onze leden over deze gevaarlijke oplichters, want zonder hun hulp kunnen wij ze niet verbannen.

De be2 klantenservice identificeert en blokkeert alle oplichtersprofielen, in de meeste gevallen binnen 24 uur. Dankzij speciale signaleringssystemen sporen wij de valse profielen op. Leden krijgen dan een mail waarin ze op de hoogte worden gebracht van de verwijdering van het valse lid, als hij/zij in contact gekomen is met hem/haar. Als u vermoedt dat een profiel een valse is, kunt u de klantenservice contacteren, die dan alles eraan zal doen om te bepalen of het een echt profiel is of niet.

Hoe herken je dating oplichters?
1. Als een profiel maar een foto heeft, kan het een random foto van het internet zijn. Als u twijfelt, vraag dan om meer foto‘˜s.
2. Wanneer een jonge vrouw een oudere man contacteert, is ze misschien alleen maar in zijn geld geinteresseerd. Wees voorzichtig, totdat u zeker weet dat het niet het geval is.
3. Wanneer iemand die u alleen maar van het internet kent om geld vraagt, dan is het verdacht. De oplichters bedenken altijd een emotioneel verhaal, meestal over een ziek familielid of dier. Soms vragen deze oplichters ook om geld om naar u te reizen, zodat jullie elkaar kunnen ontmoeten. In ieder geval proberen ze medelijden te kweken, zodat u daadwerkelijk geld overmaakt.
4. Pas op voor vreemde telefoonnummers het kunnen hele dure hotlines zijn- en postbus-adressen zonder straatnaam. Dat zijn ook twee tekens waaraan je oplichters kunt herkennen.
5. Nooit vergeten: Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het warschijnelijk niet mooi, en ook niet waar!

Hoe kan ik mezelf voor deze oplichters beschermen:
1.Geef niet te snel je persoonlijke gegevens aan iemand. Bij be2 zijn je naam, adres en andere gegevens zo lang als je het wenst privà© gehouden.
2. Wees voorzichtig wanneer u het over uw familie, werk, of woning heeft met een onbekende. Geef niet te veel details als iemand u erom vraagt.
3. Maak NOOIT geld over aan iemand die u op het internet leert kennen! Zelfs als het verhaal heel erg overtuigend klingt, nooit overmaken.
4. Meld de verdachte profielen bij onze klantenservice. Leg uit waarom het profiel verdacht lijkt.