De 44e editie van de Art Fair ‘˜s-Hertogenbosch (van 18 t/m 25 april in de Brabanthallen) belooft een bruisend spektakel te worden. Aan de vertrouwde succesformule van een intieme, hoogwaardige kunst- en antiekbeurs worden tal van smaakmakende ingrediënten toegevoegd.

Dà© trekpleisters beloven een groot 17e eeuws paviljoen te worden, alsmede een Charity night en kunstveiling ten behoeve van het jubilerende Liliane Fonds, dat kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden steunt.

De gemeente ‘˜s-Hertogenbosch en het Noordbrabants Museum verlenen alle mogelijke steun om de beurs tot een succes te maken.

Ook met de betere restaurants in de regio wordt samenwerking gezocht.

Zeer genereus is het gebaar dat Libà©ma, eigenaar van de Brabanthallen, naar de beurs heeft gemaakt. Deze onderneming treedt dit jaar als sponsor op van de Art Fair ‘˜s-Hertogenbosch.

Samenwerking met de gemeente ‘˜s-Hertogenbosch
Onlangs is Den Bosch uitgeroepen tot ´Hoofdstad van de smaak 2010‘˜. De Art Fair zal hier op inspelen door extra aandacht te geven aan schilderijen met drank en spijs, serviezen, antieke glazen, tafelzilver en wat dies meer zij. Proeverijen van streekgerechten completeren dit beeld. Aan een ´kruisbestuiving‘˜ tussen de AFSH en de plaatselijke horeca wordt gewerkt.
De gemeente ‘˜s-Hertogenbosch heeft zich in dit verband volledig ingezet voor de komende editie van AFSH.

Deelnemersveld en vloerplan
Buiten het vaste krachtveld van deelnemers heeft de beurs diverse nieuwe deelnemers mogen verwelkomen. Op het gebied van de middeleeuwse kunst, de renaissance en de barok is de AFSH uitgegroeid tot de belangrijkste beurs van de Lage Landen. Vrijwel alle prominente antiquairs op dit gebied uit Nederland en Vlaanderen zullen in de Brabanthallen acte de prà©sence geven.
Ook in de sfeer van de 19e, 20e en 21e eeuwse kunst hebben zich sterke vertegenwoordigers aangemeld. De deelnemers zijn te vinden op www.afsh.nl. Mochten gereputeerde handelaren en hedendaagse kunst galeries geïnteresseerd zijn in deelname dan is hen aan te raden zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de organisatie, er zij nog enkele plaatsen beschikbaar.
Het nieuwe vloerplan, ontworpen door beursarchitect Herman van Belkom, gaat uit van een centraal plein, omgeven door een aantal ´ringen‘˜. Het leidt de bezoeker langs de verschillende disciplines die op de beurs vertegenwoordigd zijn. Het rijke aanbod aan kunstvoorwerpen wordt evenwichtig verspreid over het beursoppervlak en afgewisseld door terrassen en beeldenpleinen.

17e eeuws paviljoen en Beeldenpleinen
Een wel heel bijzonder onderdeel van AFSH 2010 vormt, zoals gemeld, het grote 17e-eeuwse paviljoen, waarvan de prominente handelaren in Oude Meesters Douwes Fine Art en P. de Boer de initiatiefnemers zijn. In dit paviljoen zullen ook stukken uit de collectie van het Noordbrabants Museum worden geëxposeerd, alsmede werken uit privà©-collecties.
Ligt in het 17e eeuws paviljoen het accent op de schilderkunst, de beeldhouwkunst komt op de diverse beurspleinen volop aan bod. Op deze mooie ruimtelijke pleinen worden grote beelden van kunstenaars van naam gepresenteerd. Een gedeelte van de sculpturen wordt later op de Lange Voorhout in Den Haag tentoongesteld.

Liliane Fonds viert feest op AFSH 2010
De samenwerking met het Liliane Fonds wordt hechter en intensiever. Het fonds viert dit jaar zijn 30-jarig bestaan. Op een speciale Charity night zullen de vele donateurs, sponsoren en vrienden van het fonds een veiling kunnen bijwonen. Het Liliane Fonds zal gedurende de gehele beursperiode zichtbaar zijn in de vorm van een tentoonstelling en het ontvangen van zijn relaties op de beurs.

Voor meer informatie:

Ine van Well
Art & Antiques Fair ‘˜s-Hertogenbosch
Postbus 1136
4801 BC Breda
T +31 76 514 87 60
F +31 76 521 85 79
E [email protected]
I www.afsh.nl