Thermaflex® levert haar flexibele, voorgeïsoleerde leidingen voor thermische zonnesystemen nu met het milieuvriendelijke ThermaSmart HT isolatie. Zowel het isolatieschuim als de buitenmantel worden gemaakt van polyolefine. Hiermee is HT Solar Light࢑ž¢ de perfecte oplossing voor de verbinding tussen zonnepaneel en boiler.

Aan leidingen voor thermische zonnesystemen worden hoge eisen gesteld. De leiding moet temperaturen van +150°C en meer kunnen verdragen, langdurige bescherming bieden tegen UV-invloed, goede isolatie eigenschappen hebben en stevig genoeg zijn om op alle mogelijke plaatsen toegepast te kunnen worden.

HT Solar Light࢑ž¢ voldoet aan al deze eisen. Het ThermaSmart HT isolatieschuim heeft een warmtegeleidingcoëfficiënt van 0,042 W/mK (bij 40°C) en beschikt daarmee over uitstekende eigenschappen binnen het gewenste temperatuurbereik. Het schuim vormt samen met de stevige UV-bestendige foliehuid een sterke combinatie voor de moeilijkste (inbouw) omstandigheden. Het unieke van dit polyolefine isolatieschuim is het temperatuurbereik tot +150°C en zelfs (kortstondig) tot +175°C.

De flexibele, stalen ribbelbuizen van de HT Solar Light࢑ž¢ hebben een kleine buigradius en zijn leverbaar in de leidingdiameters DN12, DN16, DN20 en DN25. De leidingen zijn leverbaar in verschillende lengtes tot 50 meter en indien nodig zijn ze door de installateur eenvoudig op maat te maken.

Polyolefine schuim kan met relatief weinig energie en zonder chemische toevoegingen geproduceerd worden. Daarnaast is het materiaal ook zeer goed te recyclen en bij verbranding komen er geen toxische stoffen vrij, dus milieuvriendelijk.

Doordat HT Solar Light࢑ž¢ met het in eigen huis ontwikkelde ThermaSmart HT schuim gemaakt wordt, is het ook prijstechnisch een stuk interessanter. Dus is HT Solar Light niet alleen vriendelijk voor het milieu maar ook voor de portemonnee!
______________________________________________________________________

Over Thermaflex®
Thermaflex® is een bedrijf dat oplossingen aanbiedt waarmee energieverspilling beperkt kan worden en waarmee de inzet en het gebruik van duurzame energiebronnen eenvoudiger gemaakt en gestimuleerd wordt. De toepassingsgebieden zijn wijd verspreid: woningbouw, utiliteit, scheepvaart, maar ook industrie, sportcomplexen en verblijfsaccommodaties.
Thermaflex® heeft eigen vestigingen in Polen, Turkije, Thailand, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Rusland, Mexico, India en Roemenië. Het hoofdkantoor zit in Waalwijk, Nederland.

Meer informatie over Thermaflex®, HT Solar Light࢑ž¢ en de andere oplossingen van Thermaflex® kunt u krijgen via Marc Volder (marketing & communicatie). Telefoon +31 (0)416 - 744 004 / +31 (0)6 - 13 14 38 16. Email: [email protected]