(Persbericht) Isseltaler Musikanten halen Oostenrijks toporkest naar Velp

Velp - Op zaterdag 23 oktober 2010 zullen de professionals van ´Die Innsbrucker Bà¶hmische‘˜ naar Velp komen. Dit onbetwiste toporkest in het Bà¶hmische muziekgenre zal ‘˜s avonds vanaf 19.30 uur een uniek concert geven, afgewisseld met de Isseltaler Musikanten. Het evenement draagt de naam Isseltaler Egerlà¤nderfeest. Het concert vindt plaats in Hogeschool van Hall Larenstein, Larensteinselaan 26a te Velp Gld.

Overdag organiseren de Isseltaler Musikanten voor de zesde keer hun Isseltaler Egerlà¤nder Workshop. ´Die Innsbrucker Bà¶hmische‘˜ zijn overdag als docent actief. ‘˜s Avonds zal dit ensemble een uniek concert geven voor de liefhebbers van de Bà¶hmische Egerlà¤nder-blaasmuziek.

Die Innsbrucker Bà¶hmische
Het orkest ´Die Innsbrucker Bà¶hmische‘˜ werd opgericht in 1997 door slagwerker Norbert Rabanser. De in Zuid-Tirol geboren Rabanser is de muzikale leider van het gezelschap. Tot 1999 heeft hij als slagwerker deel uitgemaakt van het Tiroler Symphonieorchester. Momenteel doceert hij aan het Tiroolse Conservatorium. Handelsmerken van de groep zijn de originele composities en eigen arrangementen die een hoge mate van virtuositeit verlangen. De groep professionele muzikanten zijn bij elkaar gekomen om de Bà¶hmische blaasmuziek tot in de perfectie uit te voeren. Ongewoon is de kleine bezetting van zeven man; de sound is echter uniek en heeft een onmiskenbare stijl.

De zeven professionele musici van à¢â‚¬Å“Die Innsbrucker Bà¶hmische" komen uit de klassieke muziek. De musici zijn actief in symfonieorkesten, zoals het Tiroler Symphonieorchester Innsbruck of de Mà¼nchner- und Wiener Philharmonikern. Een aantal musici was destijds actief bij Ernst Mosch und seine Original Egerlà¤nder Musikanten. De musici zijn docent aan muziekscholen en universiteiten, componeren voor blaasorkest en zijn in verschillende muzikale stijlen thuis. Het hart klopt, ondanks de vele verschillende muzikale activiteiten, echter voor de blaasmuziek.

Isseltaler Musikanten
De Isseltaler Musikanten vertolken hun Egerlà¤nder blaasmuziek met extra Schwung. Het orkest is gespecialiseerd in de stijl van de Original Egerlà¤nder Musikanten van Ernst Mosch. Het Egerlà¤nderblaasorkest Isseltaler Musikanten is samengesteld uit muzikanten afkomstig uit diverse plaatsen aan de oevers van de Gelderse IJssel. Het regionale orkest heeft als thuisbasis de gemeente Rheden en bestaat uit 22 muzikanten. Voor Nederlandse begrippen brengt het ensemble op topniveau de Egerlà¤nderblaasmuziek ten gehore.

Dirigent Bennie ter Heide heeft met het orkest een nieuw programma voorbereid.
Diverse nieuwe werken van Ernst Hutter und sein Egerlà¤nder Musikanten (dà© opvolger van het orkest van Ernst Mosch) en andere Bà¶hmische componisten zullen de revue passeren.

De toegangskaarten voor het concert àƒ  € 15,00 en zijn voor aanvang aan de zaal verkrijgbaar maar kunnen ook telefonisch of per e-mail gereserveerd worden: (026) 382 02 45 / [email protected]