(Persbericht) In de jaarlijkse Interim Index concluderen Atos Interim Management en Nyenrode Business Universiteit dat de jonge interim manager een geboren ZZP‘˜er is. De oudere generatie interim managers worstelt daarentegen duidelijk met het zelfstandig ondernemerschap. De Interim Index is een jaarlijks onderzoek naar de flexibilisering van arbeid in Nederland onder 630 interim managers.

Jonge interim managers werken vaker in opdracht, werken veel met social media, hebben veel nevenactiviteiten en investeren veel in hun loopbaanontwikkeling. Dit alles bij elkaar leidt tot een grotere tevredenheid over het zelfstandig ondernemerschap. Oudere interim managers zijn hier weer het tegenovergestelde voorbeeld van. Zij volgen minder vaak een opleiding waardoor hun concurrentiepositie verzwakt. Hierdoor is uiteindelijk een vast dienstverband de enige overblijvende optie.

Voor het vinden van nieuwe interim opdrachten blijken vooral social media sterk in opkomst te zijn. LinkedIn springt er binnen de social media bovenuit, steeds meer opdrachten worden binnengehaald via dit zakelijke netwerk.

Bedrijven die op zoek zijn naar Interim Managers doen er goed aan om eens een praatje te maken met de specialisten van Adver-Online.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular