Persbericht

KIDSReporters in actie tijdens ´Marathon Utrecht'!

Tijdens het Paasweekend op 12 en 13 april, komen basisschoolkinderen uit verschillende Utrechtse wijken verslag doen van de RunningXperience in de Jaarbeurs Utrecht.

Tijdens dit tweedaagse evenement rondom de Jaarbeurs Utrecht Marathon, maken de KIDSreporters foto's, schrijven artikelen, filmen en nemen interviews af. Zoals de start/finish van de verschillende wedstrijden, maar ook op het voedingsplein, tijdens de workshops en clinics en de uitreiking van de marathon-award door Dolf Jansen.
Goede doel
De filmpjes worden tijdens dit evenement vertoond op een groot scherm. Doordat deze producties gemaakt zijn door (en o.a. voor) kinderen, sluit de boodschap goed aan bij het goede doel van het evenement: de Stichting Klein Galgenwaard; kennismaken met sport voor iedereen!

KIDS4media

KIDSreporters maken onderdeel uit van de community www.KIDS4media.nl. Op deze website zijn de filmpjes en artikelen na afloop van het evenement terug te vinden.
Visie
Als kinderen media ´maken' doen ze kennis op van de onderwerpen die hen interesseren, doen ze succeservaringen op, brengen een boodschap over en brengen mogelijk een dialoog op gang.

Ze verdiepen zich in diverse zaken zoals sport, leren een neutrale houding aan te nemen, goed te luisteren en iedereen aan het woord te laten. De kinderen krijgen een stem!

KIDSreporters-KIDS4media is een initiatief van Stichting GO4media

en wordt ondersteund door DMO en het kf Heinfonds

www.GO4media.nl / [email protected]

Debbie en Dennis Voortman