(Persbericht) PERSBERICHT

Budel-Dorplein, 9-5-'11

Kunstenares in actie voor Budel-Dorplein Uniek

De Dorpleinse kunstenares Nanouk Weijnen en vele dorpsgenoten gaan op 12 mei een grote actie banner onthullen om o.a. de gemeente Cranendonck nogmaals te waarschuwen voor de grote gevaren die het geplande DIC industrieterrein naast een dorp met zich mee zal brengen.

Weijnen vindt het volstrekt idioot en schandalig dat er recht tegenover een dorp met de status 'beschermd dorpsgezicht' een industrieterrein zal komen dat nota bene zal vallen onder de op kernenergie na zwaarste categorie. De industrie is gepland in een schitterende natuur op 30 meter afstand van dertien rijksmonumenten en o.a. een asielzoekerscentrum waar gemiddeld 200 mensen verblijven. Door de komst van het DIC kan er door Kempen airport niet meer gevlogen worden over het huidige gebied daarom zullen de vliegtuigen moeten uitwijken naar Budel-Dorplein dat nu al veel overlast ondervindt van straaljagers.

De burgemeester van Cranendonck Bart Meinema heeft ons vorige maand beloofd dat hij persoonlijk zal toezien op veiligheid en handhaving, een week later gaf hij te kennen dat hij eind dit jaar zijn functie neerlegt. Wat moet je met een dergelijke belofte? Nanouk telt op: zware industrie met daar overheen straaljagers en vliegtuigen lijken haar een perfecte combinatie voor een vervolg op Enschede en Moerdijk. Om hier alvast aan te wennen heeft zij een spandoek ontworpen dat onthuld wordt op donderdag 12 mei om 18:30 aan de Hoofdstraat tegenover de ingang van Nyrstar te Budel-Dorplein.

Noot voor de redactie

informatie: Nanouk Weijnen
Email: [email protected]
Mobiel: 06 1818 0007
Tel: 0495 51 99 59
website: www.nanoukweijnen.nl