(Persbericht) Vanaf heden biedt het Nederlandse bedrijf Schleifenbauer Products het transport van haar PDU‘˜s aan in een milieuvriendelijke rolcontainer, de GreenCART. Hiermee is het gebruik van verpakkingsmateriaal tot nul gereduceerd, waardoor niet alleen het milieu minder belast wordt, het levert de klant ook een aanzienlijke besparing op in kosten en tijd. Bovendien vormt de GreenCART bescherming tegen diefstal en beschadiging.

De GreenCART is tijdens de bouw van het nieuwe kantoor van de Dienst Uitvoering Onderwijs en Belastingdienst in Groningen op speciaal verzoek van Strukton Worksphere ontwikkeld. Strukton staat namelijk op het hoogst haalbare niveau (5) van de CO2 prestatieladder. Om die plek op de CO2 prestatieladder te behouden vraagt Strukton van haar leveranciers om ook zuinig om te gaan met grondstoffen en energie. Dus: geen verpakkingsmateriaal meer tijdens de bouw van de datacenters van DUO en de Belastingdienst. Het enige bedrijf dat positief reageerde op die eis was Schleifenbauer Products.

Raymond van den Tempel, Technisch Consultant bij Strukton Worksphere en lead engineer ICT namens DUO2, het consortium dat het project heeft uitgevoerd: à¢â‚¬Å“Niet alleen onze doelstelling reductie van CO2 - is behaald, het gebruik van de GreenCART heeft ons uiteindelijk nog veel meer voordelen opgeleverd. We hebben geen werk of kosten meer aan het scheiden en afvoeren van de normale verpakkingsmaterialen zoals hout, karton en plastic. Door het slot op de GreenCART zijn de kostbare PDU‘˜s tegen diefstal beveiligd. Dankzij de zwenkwieltjes onder de container is de GreenCART na werktijd gemakkelijk in een afsluitbare ruimte op te bergen. En last but not least, het heeft een attitude verandering tot gevolg, want het personeel gaat nu eenmaal voorzichtiger om met materiaal dat netjes in een container hangt dan wanneer het op een hoop in karton op pallets op de grond ligt.à¢â‚¬

De ontwikkeling van de GreenCART past uitstekend in de filosofie van Schleifenbauer om duurzaam te produceren. Op ieder niveau van het productieproces probeerde het bedrijf al zoveel mogelijk CO2 uitstoot te voorkomen. De PDU‘˜s gebruiken aantoonbaar minder stroom dan PDU‘˜s van concurrenten en hebben een lange levensduur waardoor minder grondstoffen worden gebruikt. Leveranciers worden geselecteerd op basis van hun omgang met het milieu, toeleveranciers zitten binnen een straal van 50 km, waardoor transport verminderd wordt. En nu wordt het transport zelf ook in een milieuvriendelijke container aangeboden, waarmee het gebruik van verpakkingsmateriaal tot nul gereduceerd wordt. De container wordt namelijk steeds weer opnieuw hergebruikt.

Volgens Ronald Timmermans, Marketing Director van Schleifenbauer Products, is Schleifenbauer zelf achteraf enorm blij met deze eis van het consortium. à¢â‚¬Å“Onze klanten geven stuk voor stuk aan dat zij erg tevreden zijn over het gebruikersgemak. En de GreenCART kan nà³g gebruiksvriendelijker, bijvoorbeeld met een tag om de CART te kunnen tracken en tracen.à¢â‚¬