(Persbericht) Amsterdam, september 2010 Eindelijk kunnen chocolade- en wijnliefhebbers hun favoriete producten ook met elkaar combineren. Vindict.nl introduceert BRIX Chocolate for Wine in Nederland. Een kwaliteitschocola speciaal ontwikkeld om met wijn te matchen.

à¢â‚¬Å“Wijn en chocola is geen klassieke combinatie. Wij waren dan ook blij verrast toen we BRIX tegenkwamen. Ondertussen hebben we op allerlei evenementen de proef op de som genomen en zien we hoe positief verbaasd en enthousiast iedereen is. Ook vanuit de retail en de horeca is er al veel interesse.à¢â‚¬, aldus Huib Edixhoven, oprichter van Vindict.nl.

De reden dat BRIX juist wel met wijn combineert is omdat een bijzondere cacaoboon uit Ghana aan de basis ligt. Deze cacaoboon staat bekend om zijn rood-fruit-karakteristieken en bezit bepaalde ingrediënten (bitters) niet, die normaalgesproken botsen met wijn. Het resultaat is een chocola die zo puur is dat het de subtiele nuances in wijn vergroot.

BRIX ontwikkelde drie blends: Milk (40% cacao), Medium Dark (60%) en Extra Dark (70%). Elke blend is te combineren met verschillende wijnen. Zo drink je bij Milk een rosà© of lichte Pinot Noir, bij Medium Dark ga je voor een fruitige Merlot of Syrah, terwijl je de Extra Dark eer aandoet met een krachtige wijn, bijvoorbeeld uit de Bordeaux.

BRIX valt op door zijn robuuste vorm, vergelijkbaar met een goudstaaf. Het is geen chocola om te snijden of te breken maar je beitelt er stukjes af, zodat de chocola als ijssplinters uit elkaar valt. à¢â‚¬Å“Het is een prachtproduct en iedereen die het in zijn handen krijgt is direct verkocht. Het is chocola van hoge kwaliteit in een opvallende verpakking waarmee BRIX in Amerika al vier design awards won. Wij zijn dan ook enorm trots dat we exclusieve leverancier zijn in de Benelux.à¢â‚¬, aldus Edixhoven.

Het verhaal achter BRIX
Dr. Nick Proia, een longarts uit Ohio, dineert maandelijks met vrienden. Deze etentjes sluiten zij altijd af met een kaasplank, passend bij wijn. Omdat Proia liever eens met iets anders afsluit gaat hij op zoek. Hij komt uit op (gezondere) chocola. Maar, omdat zijn zoektocht naar chocola-bij-wijn niks oplevert besluit hij het zelf te ontwikkelen, met BRIX als resultaat: De chocola is niet alleen een feest aan het einde van een diner, het is ook een origineel cadeau voor wijn/chocolade-liefhebbers. De naam BRIX is toepasselijk omdat Brix de waarde voor het suikergehalte in druiven is en de chocolade de massieve vorm heeft van een baksteen brick.

Verkooppunten
BRIX is verkrijgbaar bij de Bijenkorf, in Librije‘˜s Winkel van Jonnie en Thà©rà¨se Boer, in een aantal wijn/kaasspeciaalzaken (o.a. Chabrol Wines in Amsterdam, en vanaf oktober bij Gastrovino-winkels) en via www.vindict.nl.

Vindict.nl
Vindict.nl is een verfrissende online wijnshop die bezoekers helpt de wijnen te vinden die passen bij hun smaak. Vindict is continu bezig met vernieuwing binnen de wijnwereld (guerilla-campagnes, wijnfilmpjes en nu ook BRIX). Huib Edixhoven richtte het bedrijf op in september 2007. Hij voltooide de Diplome Course van de Britse Wine And Spirit Education Trust (WSET), schrijft o.a. voor Winelife Magazine en geeft wijn/spijs tips aan etenvandaag.nl van RTL.