(Persbericht) Computerruimte- en datacenterspecialist Lasent gaat voor C-Power N.V. in België het datacenter bouwen voor het windturbinepark op de Thorntonbank dat momenteel in volle realisatie is.

Dit windpark met een totaal geïnstalleerde capaciteit van 325MW zal ongeveer 1.000.000.000 kWh/jaar leveren, genoeg om 600.000 inwoners van hernieuwbare energie te voorzien. Dit leidt tot een verminderde CO²-uitstoot van 450.000 ton per jaar.

Op wereldvlak zal dit windturbinepark het allereerste zijn dat geïnstalleerd is op een afstand van circa 30km buiten de kustlijn en op een onderwaterdiepte van ongeveer 30m.

Lasent gaat op locatie een brand- en waterdichte ruimte bouwen van circa 75 vierkante meter waarin 21 stuks 19à¢â‚¬ kasten geplaatst gaan worden. Koeling zal gaan geschieden middels een afgesloten koude straat, uiteraard is de koelinstallatie redundant. Bovendien zal Lasent de elektrotechnische bekabeling en databekabeling onder regie verzorgen. Ook zal er een Inerte gasblusinstallatie, een verhoogde vloer, een UPS en een generator geleverd gaan worden door het bedrijf uit Purmerend. Het datacenter zal nog dit jaar opgeleverd gaan worden.

Lasent is expert in het ontwerpen, realiseren, onderhouden en beheren van computerruimtes/serverruimtes en datacenters. Meer informatie over dit project kunt u per mail opvragen bij [email protected]
Meer informatie over Lasent kunt u vinden op http://www.lasent.nl