(Persbericht) Persbericht
Ridderkerk, 12 oktober 2010

Onlangs zijn de eerste leerlingen van Leerwerkbedrijf het Huys ten Donck in Ridderkerk op stage gegaan. Hiervoor wordt samengewerkt met gerenommeerde hoveniersbedrijven. De eerste stagiair is alweer een paar maanden actief bij Aardoom Hoveniers. Bij Braber Groen en Van Herwijnen Hovenier zijn ook stagiairs begonnen. ´Ik zie voldoende perspectief. Het is vooral belangrijk dat een jongere zijn of haar plek vindt‘˜ aldus werkbegeleider Johan Los.
Aardoom is het oudste hoveniersbedrijf in de regio. Het is een lang geslacht van hoveniers waarbij de bedrijfsvoering steeds is overgedragen aan een nieuwe generatie. De betovergrootvader was 200 jaar terug al actief in de omgeving rond het Huys ten Donck. Er staan op de buitenplaats nog een aantal zeldzame bomen uit die tijdà¢â‚¬¦ Zeker is dat er in de tweede wereldoorlog al contact was tussen Aardoom en het Huys ten Donck. Bij het leerwerkbedrijf was Aardoom ook in een vroeg stadium betrokken. ´Het is toch geweldig dat de historische link tussen Aardoom en het Huys ten Donck op deze manier weer gelegd wordt?!‘˜ zegt Rickert Pos, de initiator achter het project.

Leerwerkbedrijf het Huys ten Donck is een initiatief van Wensenwerk en Atwork Jobcoaching. Het wordt mogelijk gemaakt door: Stichting het Huys ten Donck, Start Foundation, Stichting Doen, Rabobank Coà¶peratie Fonds en Stichting Instituut GAK.
Kijk voor meer informatie op: www.wensenwerk.nl

Noot voor de redactie:
Contactpersoon: Ronald Bouquet
Tel: 0180-415227
@: [email protected]
Web: www.wensenwerk.nl

Adres: Stichting Wensenwerk
Benedenrijweg 459b; Ridderkerk