Dordrecht, januari 2010 Mobotix, producent van hoge resolutie IP-videosystemen, heeft zijn positie als marktleider op het gebied van digitale megapixelcamera‘˜s opnieuw versterkt. Dit blijkt uit het recente onderzoek: ´The World Market for CCTV & Video Surveillance Equipment 2009 Edition‘˜ van marktonderzoeksbureau IMS Research. Alastair Hayfield, senior marktonderzoeker bij IMS Research, verklaart: à¢â‚¬Å“Mobotix heeft ondanks de economische crisis zijn sterke positie op de markt voor megapixelcamera‘˜s met een wereldwijd marktaandeel van bijna 40% bewezen. Het bedrijf heeft opnieuw een sterkere aanwezigheid in Europa en vergroot ook het marktaandeel in de VS.à¢â‚¬

Ook groei in totale markt voor netwerkcamera‘˜s
Mobotix breidde tevens zijn aandeel in de totale markt voor IP-bewakingscamera‘˜s in het afgelopen jaar uit tot 9 % en behield daarmee de vierde plaats op de wereldranglijst. In EMEA (Europe, Middle East, Africa) steeg het marktaandeel met 3,8 %. Hier bezet Mobotix opnieuw de tweede plaats. In de Verenigde Staten hoort het bedrijf nu voor het eerst tot de groep van tien aanbieders van netwerkcamera‘˜s met de hoogste omzet. à¢â‚¬Å“Sinds de oprichting van ons bedrijf, tien jaar geleden, hebben we een uitstekende marktpositie weten te bewerkstelligenà¢â‚¬, zegt Dr. Ralf Hinkel, oprichter en directielid van Mobotix AG. à¢â‚¬Å“Wij willen deze in de toekomst verder versterken met innovatieve producten, met name op het gebied van de hemisferische videotechnologie. Voor de komende jaren verwachten we opnieuw een sterke groei van de totale markt.à¢â‚¬

Over IMS Research
IMS Research is een marktonderzoeks- en adviesbureau dat zich met name richt op de globale elektronicamarkt. Het bedrijf is gevestigd in Wellingborough, Groot-Brittannië en wordt ondersteund door nevenvestigingen in Austin, Texas en Schanghai, China. IMS Research publiceert onder andere regelmatig onderzoeksresultaten uit het marktsegment videobewaking.

Over Mobotix AG
MOBOTIX AG is een op technologisch gebied toonaangevende systeemaanbieder van digitale, op een netwerk gebaseerde videobeveiligingssystemen met hoge resolutie. De beursgenoteerde onderneming uit Langmeil wordt sinds de oprichting in 1999 niet alleen als technologische innovator van de netwerkcameratechniek gezien; dankzij het decentrale concept worden videosystemen met hoge resolutie voor het eerst rendabel. Of het nu gaat om ambassades, luchthavens, stations, havens, tankstations, hotels of snelwegen, al jaren worden meer dan honderdduizend videosystemen van MOBOTIX op alle continenten toegepast.
Meer informatie is te vinden op: http://www.mobotix.com.

Belangrijke opmerking:
Dit bericht bevat op de toekomst gerichte uitspraken die berusten op veronderstellingen en schattingen van Mobotix AG. Ook al is de directie van mening dat deze veronderstellingen en schattingen juist zijn, kunnen de toekomstige daadwerkelijke ontwikkelingen en resultaten op basis van diverse factoren aanzienlijk afwijken van deze veronderstellingen en schattingen. Tot deze factoren kunnen bijvoorbeeld de verandering van de totale economische situatie, de wisselkoersen en de rentestanden alsmede wijzigingen in de marktontwikkeling en de veranderende concurrentiesituatie behoren. Mobotix AG kan niet garanderen dat de toekomstige ontwikkeling en de daadwerkelijke resultaten in de toekomst overeenstemmen met de veronderstellingen uit dit persbericht/Corporate News en aanvaardt daarvoor geen aansprakelijkheid.