(Persbericht) In samenwerking, Sunsail Racing, Windward Adventures en het maandblad Zeilen wordt er van 22 tot 25 september 2011 een zeilregatta in de Engelse Solent; de ´Holland Cup Regatta‘˜ gehouden. Er wordt gevaren met Beneteau First 40‘˜s die onderdeel uitmaken van de gloednieuwe Sunsail Racing vloot in Port Solent. Deze cruiser/racer is ontworpen door Bruce Farr en is de snelste in haar soort. Inschrijving is open voor iedereen. Ontbreekt het bij u aan ervaring dan kan een schipper (en maat) ingehuurd worden. Deelname vanaf €850,- p.p.
Een regatta is het absolute summum als het gaat om zeilen. Met harde wind in je haar onder moeilijke omstandigheden tot een maximale teamprestatie komen is een unieke uitdaging. En daar waar dit normaliter alleen is weggelegd voor de diehards en de elite is de organisatie van de ´Holland Cup Regatta‘˜ erin geslaagd om dit toegankelijk te maken voor iedereen. Ervaring of niet. Individueel of als groep. Iedereen kan deelnemen.
De Sunsail F40, waarmee tijdens de ´Holland Cup Regatta‘˜ geracet wordt, biedt plaats aan 8 deelnemers en is een volbloed racer. Deze snelle zeilboot is ontwikkeld uit de Beneteau First 40, die eerste en tweede werd in de IRC divisie in de 2009 Rolex Sydney to Hobart Race, en verder ontworpen door Farr Yacht Design. In hetzelfde jaar werd de boot tot Crossover Boot van het jaar verkozen door Sailing World Magazine.
De Solent is de bakermat van het Brits zeilen. Dit is aan alles te merken. Het gebied in Zuid Engeland rondom het Isle of Wight en Portsmouth ademt zee en is enorm rijk in maritieme geschiedenis. Het grootste zeil-event ter Wereld ´Cowes week‘˜ wordt hier jaarlijks gehouden.
Teams tot acht personen strijden tegen elkaar. Een vereiste om mee te doen als schipper is aantoonbare regatta-ervaring. Is dit niet het geval geen probleem! De organisatie biedt u de mogelijkheid om tegen betaling een professionele schipper die alle kneepjes van het zeilvak beheerst in te huren. Mocht de groep ook niet over een 1ste stuurman beschikken met relevante ervaring stelt de organisatie ook die beschikbaar. Ook individueel inschrijven, of met kleinere groepen, is mogelijk. De organisatie stelt dan teams samen.
Gedurende vier wedstrijddagen strijden de teams om de prestigieuze Holland Cup. Elke dag wordt een andere schitterende havenplaats aangedaan. De competitie is hard, op zee zijn de teams vijanden. Na afloop echter wordt aan wal allerlei sociale activiteiten georganiseerd en is het tijd om vrienden te maken!
De Holland Cup Regatta is een evenement dat u niet mag missen!!
Voor meer informatie kijk op www.hollandcupregatta.nl
Pers en andere vragen of sponsoring gaarne richten aan [email protected]