Ze willen dat je 250 exemplaren koopt, ze willen je inhoud veranderen, ze willen je creaties aanpassen:
Geniet van de vrijheid die Lulu biedt om zonder beperking te publiceren, met volledige controle over de uitgave en de auteursrechten

Londen, 30 maart 2009 John Baselmans is een van de duizenden zelf-gepubliceerde auteurs die in het verleden hebben geprobeerd om samen te werken met traditionele uitgeverijen, en de resultaten waren nooit bevredigend.

Sommige uitgevers vroegen John om veranderingen aan te brengen aan zijn boek, anderen vereisten hem om een groot aantal exemplaren te kopen, en in deze economische situatie is dat moeilijk voor iedereen. Bovendien, wie wil een grote hoeveelheid boeken opslaan als die misschien nooit verkocht zullen worden?

Maar toen vond John Baselmans Lulu.com, de marktplaats voor digitale content op het internet; Lulu is de plaats voor auteurs die zelf hun interessante en unieke creaties willen aanbieden en niet beperkt willen worden door wat de traditionele uitgeverijen denken à¢â‚¬à…“goed zal verkopen.
Het beste element in zelf-publiceren bij Lulu is dat de auteurs de auteursrechten kunnen vrijwaren alle winsten gaan naar de auteurs en dat ze volledige controle over het publicatieproces kunnen behouden.

John Baselmans woont op het eiland Curaà§ao sinds 1982 en zijn boek à¢â‚¬à…“Eiland-je bewoner bundelà¢â‚¬à…“ (http://www.lulu.com/content/4226849) gaat over zijn opwindende ervaringen daar. Hij wou al een tijdje publiceren: traditionele uitgevers probeerden zijn boek te commercialiseren, maar geld verdienen was niet zijn voornamelijkste doel in het leven: hij wilde zijn verhaal publiceren op zijn manier, en het boek niet te commercieel maken.

Hij ging op zoek naar een moderne uitgever , die openstaat voor nieuwe ideeën en een nieuwe manier van publiceren, ontdekte Lulu.com, en voor hij het wist was hij op weg een gepubliceerde auteur te worden. Na een paar keer klikken en een aantal testexemplaren was het boek in een wip klaar. Publiceren was ineens zo gemakkelijk!

De belangrijkste problemen die John, en vele andere auteurs, ondervinden met traditionele uitgeverijen is dat ze intense herwerkingen verwachten om het boek meer verkoopbaar te maken, en dat auteurs hen constant moeten vragen naar nieuws over de status van hun project.

à¢â‚¬à…“Op Lulu kun je publiceren wat je wilt, je kan je woorden, je stijl en zelfs je omslagontwerp zelf ontwerpen. Je kunt jezelf zijn, onafhankelijk, en je kan publiceren zonder voorafgaande kosten zegt John Baselmans. à¢â‚¬à…“Bovendien kan je, via distributiepakketten, ISBN nummers en globale distributie, je eigen boek wereldwijd verkopen. Mijn boeken zijn verkrijgbaar in de Nationale Bibliotheek, in plaatselijke boekhandels en souvenirshops, en ook in de Universitaire Bibliotheek!.

Over Lulu.com

Lulu.com (www.lulu.com) is de marktplaats voor digitale content op het internet, met meer dan 820,000 recent gepubliceerde titels en meer dan 5,000 nieuwe titels die elke week worden toegevoegd, gecreëerd door auteurs in meer dan 80 verschillende landen. Met meer dan twee miljoen geregistreerde leden, en twee miljoen bezoekers aan de site elke maand, verandert Lulu de wereld van het publiceren door auteurs toe te laten hun werk te publiceren met volledige controle over de uitgave en de auteursrechten, en het rechtstreeks te verkopen aan hun klanten en de rest van de Lulu.com wereldwijde marktplaats. Met gratis online webwinkels, mogelijkheden tot social networking en wereldwijde distributie, zijn Lulu auteurs ten volle ondersteund om winst te maken van hun werk.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular