Delft is een voor Nederlandse, Belgische en Duitse begrippen uniek
composietenlaboratorium rijker. Hogeschool INHOLLAND Delft heeft vanaf 8 december de beschikking over een eigen laboratorium voor vezelversterkte kunststoffen. De opleiding Luchtvaarttechnologie van de hogeschool versterkt hiermee haar internationale positie. Het composietenlab is gevestigd aan de Landberghstraat 19 te Delft, op de campus van de TU Delft. De samenwerking met de technische universiteit krijgt zo verder haar beslag.

 

Met dit laboratorium legt Hogeschool INHOLLAND Delft zich verder toe op het doen van toegepast onderzoek. Een van de kerncompetenties van het hbo is het vormen van een brug tussen wetenschap en bedrijfsleven. Het composietenlab vormt een belangrijke tool voor studenten om zich verder te verdiepen in het doen van toegepast onderzoek. Studenten zullen onder andere practica volgen in het lab.
Tevens kan INHOLLAND Delft onderzoeksvragen uit het bedrijfsleven met dit lab goed
bedienen. Het bedrijfsleven kan voor alle vragen aan de hogeschool terecht bij het
MKB-loket Delft. Het composietenlab vormt een waardevolle aanvulling op het
dienstenpakket dat de hogeschool aan het bedrijfsleven biedt.

Burgemeester Bas Verkerk verricht de officiële opening van het lab. Hij zal het
eerste product van het laboratorium produceren. Jos Elbers wordt samen met zijn
collega-collegevoorzitter Hans van Luijk (TU Delft) geïnterviewd over de relatie
tussen beide instellingen en de voordelen van de samenwerking. Jan de Jong,
vice-president Stork Fokker Operations, zal ingaan op composiet: wat is het, wat kun je ermee en de betekenis van dit lab voor het bedrijfsleven.

Mogelijkheden lab
Mogelijkheden van het laboratorium zijn het ontwikkelen, maken en testen van prototypen voor de luchtvaart en de scheepsbouwbranche. Daarbij kan uitstekend onderzoek worden verricht voor de glastuinbouw, de medische sector, de carrosseriebouw, de auto-industrie en voor het ontwikkelen van reparatiemethoden voor vezelversterkte kunststoffen. Vezelversterkte kunststoffen worden onder andere toegepast bij lichtgewicht constructies.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen contact opnemen met Willem Blauw, opleidingsmanager Luchtvaarttechnologie en projectleider composietenlab, via 015 -251 92 63 (secretariaat). Per 1 december is Machiel Hagenbeek aangesteld als exploitatiemanager van het lab.

bron:Inholland

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular