Leerproject in samenwerking met AnyWi, Free Discovery en Heijmans Utiliteitsbouw

Dordrecht, 19 maart 2010 Mobotix-partner AnyWi heeft hoge resolutie camera‘˜s geïnstalleerd om de nieuwbouw van ROC Leiden live te kunnen volgen. Dit onderwijscomplex wordt door Heijmans Utiliteitsbouw naast het station Lammenschans in Leiden gebouwd. Omdat de betrokkenen het bouwproces van zo‘˜n architectonische landmark in de stad Leiden voor meer doelgroepen zichtbaar wilden maken, ontstond het idee voor de IP-camera‘˜s. AnyWi heeft deze installatie in samenwerking met Free Discovery en informaticastudenten van ROC Leiden en de Hogeschool Leiden als leerproject gerealiseerd. De camerabeelden zijn dag en nacht te bekijken op: http://www.nieuwbouwrocleiden.nl/webcams

Het nieuwe onderwijscomplex voor ROC Leiden en Da Vinci College heeft een oppervlakte van zo‘˜n 40.000 m2 en bestaat uit vijf torens die met stalen bruggen worden verbonden. Grote open ruimtes tussen de torens geven een gevoel van lucht en ruimte. Het gebouw wordt aangekleed met lichte groene gevelbeplating. Een bijzonder aspect van dit project is de inzet van studenten om theorie en praktijk te integreren. Ook voor de camera‘˜s. à¢â‚¬Å“Behalve twee eenvoudig te installeren camera‘˜s op aangrenzende daken, wilde men ook een camera in een bewegende bouwkraanà¢â‚¬, vertelt Henk Uittenbogaard, directeur van AnyWi. à¢â‚¬Å“Omdat daarin geen bekabeling was aan te leggen, is er een beroep gedaan op onze specialistische kennis en ervaring met draadloze netwerkverbindingenà¢â‚¬.

AnyWi heeft Mobotix M12-camera‘˜s met dag/nacht lenzen en POE-voeding toegepast, waarvan er à©à©n op zo‘˜n 85 meter hoogte in een bouwkraan is gemonteerd. à¢â‚¬Å“Wij hebben al in meerdere projecten Mobotix-camera‘˜s toegepast vanwege de hoge beeldkwaliteit, eenvoudige installatie en het feit dat ze volledig onderhoudsvrij zijnà¢â‚¬, zegt Uittenbogaard. à¢â‚¬Å“Die beeldkwaliteit kwam onlangs goed van pas bij de officiële viering van het hoogste punt van het ROC-gebouw, begin maart. Het plaatsen van een dakplaat op de hoogste toren was via de camera‘˜s door alle gasten beneden in de bouwkeet scherp te volgenà¢â‚¬.

Over Mobotix AG
Mobotix AG is een leverancier van hoge resolutie netwerkgebaseerde videobeveiligingssystemen. Sinds de oprichting in 1999 in Duitsland, is het beursgenoteerde bedrijf de marktleidende pionier in netwerkcamera‘˜s. Mobotix onderscheidt zich in de markt met een decentraal concept voor hoge resolutie netwerkgebaseerde videosystemen, die in de hele wereld worden toegepast voor ambassades, luchthavens, treinstations, havens, tankstations, hotels en snelwegen. Wereldwijd zijn al enkele honderdduizenden Mobotix videosystemen in gebruik.
Meer informatie is te vinden op: http://www.mobotix.com.

NOOT VOOR DE REDACTIE
Voor meer informative kunt u contact opnemen met:
Henk Schotman, Business Development Manager Benelux
Telefoon: 06-47250810
Email: [email protected]

Of met:

AddIT Benelux
Peter Gloudemans
Telefoon: 06-53471777
Email: [email protected]