(EMEA Persberichten) Metered en Switched Rack-PDU's zijn gericht op toegankelijkheid en efficiëntie voor realtime datacenter-beheer

Vianen, 28 juli 2010 -Het wordt steeds belangrijker om het energiegebruik in datacenters zo nauwkeurig mogelijk te meten. Daarom introduceert APC by Schneider Electric nieuwe PDU's (Power Distribution Units) waarmee beheerders in staat zijn om meer controle uit te oefenen op hun bedrijfskritische netwerken. Deze Metered en Switched PDU‘˜s zijn ontworpen voor netwerk-, server- en datacenter-systemen en bieden nauwkeurige meetinstrumenten voor energiegebruik. De PDU's worden geleverd in een 0U-formaat, hetgeen het meest ondiepe formaat is.

Het nieuwe portfolio bestaat uit 19 modellen, zowel in de Metered AP8800- als de Switched AP89000-serie. De AP8800 Metered Rack PDU-serie biedt realtime monitoring en geeft informatie over het energiegebruik door aan beheersystemen. Hierdoor worden beheerders gewaarschuwd voor potentiële overbelasting voordat problemen kunnen ontstaan, en dus pro-actief kunnen reageren. De AP8900 Switched Rack PDU-serie wordt geleverd met uitgebreide loadmonitoring, de mogelijkheid om individuele aansluitingen aan of uit te schakelen om systemen te herstarten, vertraagde schakeling en verbruiksbeheer op de outlets. Alle nieuwe PDU's hebben uitgebreide energiemeters en notificatie, waarbij volt, ampà¨re, kilowatt en kilowattuur worden gemeten.

Nieuwe functies zijn onder andere:
- De mogelijkheid voor IT-beheerders om het gehele netwerk aan te sturen via web, SNMP en telnet, net als uitgebreide monitoring van mogelijke overbelasting.
- Geïntegreerd maar eenvoudig te vervangen LCD-interface voor het realtime volgen van de connectiviteit en de load balancing. Optioneel kunnen ook factoren als temperatuur en luchtvochtigheid worden opgenomen in de waarschuwingssystemen.
- De mogelijkheid om per gebruiker energiegroepen in te stellen die bestaan uit à©à©n of meerdere Rack-PDU's, zodat vastgelopen apparatuur snel opnieuw kan worden opgestart. Het opstarten kan worden gereguleerd zodat er geen overbelasting kan optreden (Switched Rack PDU's)
- Verbeteringen in beveiliging, zoals bediening van iedere afzonderlijke uitgang. Beheerders kunnen de stroomvoorziening naar ongebruikte uitgangen staken zodat er geen ongeautoriseerd gebruik mogelijk is, overbelasting kan worden voorkomen en nieuwe apparatuur kan worden geïnstalleerd.
- Een profiel met lage hoogte voor ruimtebesparing en hydraulisch-magnetische uitschakelaars ter bescherming tegen overstroom.
- Nieuwe bekabelingsysteem, zodat er geen klampen nodig zijn om de kabels mee te ordenen.

De Metered Rack PDU's zijn beschikbaar vanaf augustus. De Switched Rack PDU's zijn vanaf september verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.apc.com.

Stuur voor een foto in hoge resolutie een mail naar [email protected]

Over APC by Schneider Electric
APC by Schneider Electric, een wereldwijde leverancier op het gebied van à¢â‚¬Å“Critical Power and Cooling Services‘˜, biedt producten, software en systemen voor thuis- en kantoorgebruik, datacenters en fabriekstoepassingen. Omdat APC zich als geen ander richt op innovatie, levert het bedrijf baanbrekende en energie-efficiënte oplossingen voor belangrijke technologie en industriële toepassingen. APC biedt hiermee uitgekiende, vlekkeloos geïnstalleerde en goed onderhouden oplossingen gedurende de gehele levenscyclus. Het assortiment omvat zowel uninterruptible power supplies (UPS), precisie cooling units, racks, beveiligingsmanagement en ontwerp- en managementsoftware,als APC‘˜s InfraStruXure-architectuur, de meest uitgebreide, geïntegreerde energie-, koeling- en beheeroplossing.

Als wereldwijde specialist in energiemanagement en met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infrastructuur, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. Het bedrijf biedt oplossingen om energie veilig, betrouwbaar en efficiënt te maken. In 2009 hebben ruim 100.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan € 15,8 miljard. Onder het motto ´make the most of your energy‘˜ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.

www.apc.com

Contact
APC by Schneider Electric
Tanja Hoebe
Tel: +31 (0)347-32 52 41
[email protected]

Co-Workx
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79
E-mail: [email protected]