Meer mensen dan ooit tevoren lijden aan overgewicht, en dat is zelfs zo sterk dat obesitas door de Wereldgezondheidsorganisatie nu als mondiale epidemie wordt erkend. In de Verenigde Staten is obesitas de meest voorkomende chronische ziekte, waaraan à©à©n derde van alle Amerikanen, inclusief kinderen, lijdt en de prevalentie is de afgelopen twintig jaar steeds verder gestegen. In Europa, Australië, Nieuw-Zeeland, het Midden-Oosten en de rest van de Amerika‘˜s komt obesitas ook steeds vaker voor, en is volgens de meldingen nu tussen 10 en 20 procent.
Overgewicht of obesitas verhoogt het risico van veel ziekten en aandoeningen inclusief:

à¢â‚¬¢ hoge bloeddruk
à¢â‚¬¢ hoog cholesterol
à¢â‚¬¢ diabetes type 2
à¢â‚¬¢ coronaire hartaandoeningen
à¢â‚¬¢ CVA
à¢â‚¬¢ pijn in gewrichten en botten
à¢â‚¬¢ slaapapneu
à¢â‚¬¢ ademhalingsproblemen
à¢â‚¬¢ en sommige soorten kanker

Bron: Centers for Disease Control and Prevention.

Behalve het fysieke effect van obesitas, worstelen ook veel mensen met overgewicht met emotionele problemen zoals depressiviteit, gebrek aan motivatie en weinig zelfvertrouwen.

Veel mensen onderkennen wel dat ze hun levenswijze moeten veranderen, maar vaak bereiken ze, ondanks al hun inspanningen, het gewenste doel niet.

Voor velen is gewichtsbeheersing een continue strijd. Het is hierbij in ieder geval belangrijk om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen, om energiek te blijven, uw gezondheid te verbeteren en om uw eetlust onder controle te houden. Wil je meer weten hoe je zelf de controle over je gewicht kan houden? Kijk op www.veiligafvallen.nl