(EMEA Persberichten) Op Zaterdagavond, 31 juli 2010 van 23.00 t/m 24.00 uur zal de panoramische projectie van de audio-visuele productie ´Schiedamsch Water‘˜ van beeldend kunstenaar Ron Weijers op de buitenwanden van het historische rijksmonument ´de Korenbeurs‘˜ in Schiedam plaatsvinden, als programmaonderdeel van het ´Scyedam Vaert evenement (30 juli tot en met 1 augustus 2010).

Tijdens ´Schiedam Waterjaar 2010‘˜ vindt een spectrum van schitterende evenementen plaats, waarbinnen ´Scyedam Vaert‘˜ een vooraanstaande plaats inneemt. Stichting Schiedamswater organiseert in 2010 het evenement ´Scyedam Vaert‘˜, dat gedurende het weekend van 30 juli tot en met 1 augustus zal plaatsvinden. Een evenement waarbij zo‘˜n 200 historische bedrijfsvaartuigen de binnenhavens van Schiedam zullen vullen met een beoogd aantal bezoekers van ruim 100.000.

Als programmaonderdeel van het evenement Scyedam Vaert presenteert beeldend kunstenaar Ron Weijers en het 10dence art collective op zaterdag 31 juli 2010 van 23.00 t/m 24.00 uur de speciaal voor het evenement vervaardigde panoramische projectie ´Schiedamsch Water‘˜ op de buitenwanden van historische Rijksmonument ´de Korenbeurs‘˜ zowel aan de Lange Haven als de Korte Haven zijde.

De in Schiedam woonachtige en werkzame multi-discilplinair beeldend kunstenaar Ron Weijers heeft de productie ´Schiedamsch Water‘˜ gerealiseerd op basis van zijn eerder geproduceerde audio-visuele kunstproject ´Tabasco Tabernacle‘˜ aangevuld met beeldmateriaal en de artistieke bijdrage van de beeldend kunstenaars Ronald Bijlsma, Helene van Dongen en Bram Uil. De muziek voor deze productie is geschreven en geproduceerd door Ron Weijers en Willem van Veldhuizen. Conceptmatig heeft Weijers deze productie visueel verbonden aan de speciaal door hem ontworpen etiketten voor de door de organisatie ´Scyedam Vaert‘˜ evenement geproduceerde kruidenlikeur ´Schiedamsch Water‘˜.

Een internationaal gezelschap van ruim veertig beeldend kunstenaars en muzikanten hebben meegewerkt aan de realisatie van het Tabasco Tabernacle audio-visuele kunstproject dat inmiddels internationaal vertoond is op onder andere; Bolzano ShortFilm Festival - Opere Nuove, North Sea Jazz Festival in Ahoy' Rotterdam, Pecha Kucha Roadshow - Stedelijk Museum Schiedam, State Of The Image (SOTI) festival DOEK! In Arnhem, La Notta Bianca - Palazzo delle Esposizioni in Rome, Live Performers Meeting - LPM festival - Linux Club Rome, le Cocon in Hamburg en het NuMoon Festival - Lantaren Venster in Rotterdam.

Het audio-visuele project ´Schiedamsch Water‘˜ is mede tot stand gekomen door de financiële bijdrage van de gemeente Schiedam en de welwillende medewerking van Van Doorn & Selarie Vastgoed BV.

Gemeente Schiedam, de organisatie van het Scyedam Vaert evenement, Ron Weijers en het 10dence art collective nodigen u graag uit voor het bijwonen van deze unieke projectie op zaterdag 31 juli 2010 om 23.00 uur aan de Korte Haven zijde of de Lange Haven zijde van de Korenbeurs aan de Lange Haven 145, Schiedam als programmaonderdeel van het Scyedam Vaert evenement.

In het Rijksmonument ´de Korenbeurs‘˜ heeft het 10dence art collective tevens in samenwerking met de organisatie van het ´Scyedam Vaert‘˜ evenement de unieke fototentoonstelling ´Reflecting Identities‘˜ van Dindi van der Hoek, de installatie ´epiloog‘˜ van de beeldend kunstenaars Nikolaj Dielemans en Ron Weijers en het lichtobject ´de Watertor‘˜ van beeldend kunstenaar Bob Groeneveld gerealiseerd als programmaonderdeel. De tentoonstelling is gedurende het ´Scyedam Vaert‘˜ evenement open en vrij toegankelijk voor het publiek..

Noot voor de redactie: voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
10dence art collective: [email protected]

Voor meer informatie over Scyedam Vaert evenement: www.scyedamvaert.nl
Voor meer informatie omtrent het werk van Dindi van der Hoek: www.dindi.nl
Voor meer informatie over 10dence art collective op: www.10dencegallery.com
Voor meer informatie over Schiedam waterjaar 2010: www.ontdekschiedam.nu

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular