Persbericht (Groningen, 12 oktober 2009) à¢â‚¬¨
-----------------------------------------Begin------------------------------------------------
NOG RUIM DERTIG (BAS)GITARISTEN GEZOCHT VOOR à¢â‚¬à…“THE BERLIN WALL OF SOUND
De Nederlandse rock-/metalband Noir zoekt nog ruim dertig elektrische (bas)gitaristen voor het project à¢â‚¬à…“The Berlin Wall of Sound. Dit project houdt in dat op negen november aanstaande, precies twintig jaar na de val van de Berlijnse muur, Noir met 202 (bas)gitaristen een muur van geluid zal creëren op de plek waar voorheen de Berlijnse muur heeft gestaan.

In de nacht van 8 november gaan vier touringcars met muzikanten vanuit Groningen naar het Mauerpark, om een speciaal voor de herdenking geschreven drieluik te spelen welke het ontstaan, het bestaan en de ondergang van de muur symboliseert. De herdenkingsceremonie is opgezet om stil te staan bij het belang van vrijheid en is een eerbetoon aan de 206 slachtoffers van de muur die tussen 1961 en 1989 zijn omgekomen.* à¢â‚¬¨à¢â‚¬¨

Inmiddels hebben 170 muzikanten zich aangemeld. Elektrische (bas)gitaristen die mee willen doen, kunnen zich opgeven door een mail te sturen naar [email protected] Benodigdheden zijn een gitaar en een kleine versterker (10-15 Watt). Meer informatie over het project is te vinden op www.myspace.com/theberlinwallofsound.

* (Centrum voor historisch onderzoek, Potsdam, 2006)
à¢â‚¬¨-----------------------------------------Einde------------------------------------------------
Voor persfoto's in een hogere resolutie: http://noirband.eu/TheBerlinWallofSoundPersfoto's.zip
Contactpersoon (Nederland): Douwe Dijkstra. Telefoonnummer: 06 425 56 914
Afzender: The Berlin Wall of Sound