Pilz biedt mogelijkheid voor veilige en comfortabele toerentalbewaking toerentalbewakingsrelais
Met de invoering van de nieuwe machinerichtlijn worden er ook nieuwe eisen gesteld aan de bewaking van de aandrijving: de bedrijfstoestand bij het stilzetten van de aandrijving moet veilig worden bewaakt en gehandhaafd. Pilz biedt nu al mogelijkheden voor de veilige bewaking van toerentallen. De in de aandrijving geintergreerde beveiliging met de PMCprotego DS en de externe bewaking van de aandrijving met de PNOZmulti-toerentalmodule. Dat wordt nu aangevuld met het nieuwe toerentalbewakingsrelais PNOZ s30.
Dit zorgt voor een veilige bewaking van stilstand, toerental en draairichting. Zo is er voor elke toepassing een passende oplossing beschikbaar voor de bewaking van toerentallen.

Dit leidt tot verhoging van de productiviteit en de veiligheid van de bedieners door een veilige bewaking van stilstand, toerental en draairichting. Het bespaart tijd bij het afstellen en bij de vervanging van apparaten dankzij de comfortabele bediening met draaiknop (druk een draai) en bespaart tijd bij de inbedrijfstelling dankzij het opslaan van de parameters op de chipkaart. Onnodig uitschakelen wordt voorkomen (bij het bereiken van een gedefinieerde waarschuwingssnelheid wordt een waarschuwing gegeven) waardoor de productiviteit verhoogt.
Meer informatie: www.pilz.nl, [email protected] of bel 0347 320 477.